Hlavní navigace

Rakousko diskvalifikovalo dva kandidáty tendru na provozovatele DVB-H sítě

30. 1. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
30. 1. 2008

Rakouský regulační úřad diskvalifikoval společnost Telekom Austria a ORS, odnože veřejnoprávní ORF, z tendru, ve kterém vybírá provozovatele sítě televizního vysílání pro mobilní telefony ve standardu DVB-H. Protože se do výběrového řízení přihlásili celkem čtyři zájemci, diskvalifikací dvou z nich vzrostly šance společnostem Media Broadcast a Mobile TV Infrastruktur, mezi kterými se bude regulační úřad nyní rozhodovat.

Telekom Austria i ORS byli z výběrového řízení vyřazeni kvůli navrhovanému programovému operátorovi. Telekom Austria navrhoval, aby programovým operátorem byla jeho vlastní divize, Mobilkom Austria. To ale podmínky tendru neumožňují. Síťový operátor ORS programového operátora neuvedl vůbec.

Tipy C

Rakousko chce DVB-H vysílání zahájit nejpozději na začátku června letošního roku. Důvod je jednoznačný: Rakousko bude v červnu společně se Švýcarskem hostit fotbalové mistrovství EURO 2008 a chce utkání nabídnout také divákům televize v mobilu. DVB-H multiplex, který bude spuštěn, bude nabízet například veřejnoprávní programy ORF1 a ORF2 a také komerční ATV.

Zdroj: DigiTAG

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).