Hlavní navigace

Rakousko bude dotovat i satelitní digitální přijímače

10. 10. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
10. 10. 2007

Rakouská vysílací rada RTR rozhodla, že finanční podporu na nákup digitálních televizních přijímačů budou od Nového roku dostávat také diváci, kteří se rozhodnou pro satelitní příjem televize. Doposud stát poskytoval vouchery na nákup set-top-boxů pouze diváků, zemské a kabelové digitální televize.

BRAND24

Jak upozornil deník Der Standard, satelit patří v Rakousku k nejrozšířenějšímu způsobu digitálního příjmu televize. Jeho prostřednictvím diváci sledují oblíbené německé televizní programy jako RTL nebo ProSieben, které vysílají volně a zařazují i rakouské bloky se zpravodajstvím. Digitální satelit má z celkového počtu domácností 28 procent. Přibližně čtvrtina, pro niž budou určené státní příspěvky, nadále přijímá satelitní vysílání analogově, zmiňuje server Mediálne.sk.

Rakousko nejprve poskytovalo dotaci na nákup set-top-boxů pro příjem zemské digitální televize, a to na přijímače schopné interaktivních služeb na bázi MHP. Po stížnostech německých kabelových společností k Evropské komisi kvůli diskriminačnímu přístupu státu k podpoře přechodu na digitální vysílání se země loni rozhodla podporovat i nákupy set-top-boxů pro DVB-C.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).