Hlavní navigace

Rakouská ORF spustila pilotní provoz hybridního vysílání HbbTV

25. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Průkopníkem standardu u nás je Česká televize. Na této platformě prozatím nabízí takzvaný superteletext a vylepšeného programového průvodce s upoutávkami.

Rakouská veřejnoprávní televize ORF uvedla do chodu svou nabídku hybridní širokopásmové televize označované zkratkou (HbbTV). Službu si ale prozatím nemohou vyzkoušet čeští satelitní diváci, protože pilotní provoz je prozatím dostupný pouze v nabídce tamního kabelového operátora Salzburg AG pro všech 125 tisíc zákazníků. Zákazníci služby získají přístup k ORF TVthek, to znamená, k televiznímu archivu sedm dní nazpět. Využívání HbbTV vyžaduje podporu televizoru, případně boxu s tímto standardem.

BRAND24

K TÉMATU: ORF finišuje práce na vývoji hybridního vysílání HbbTV. Ukázala první náhledy

Operátor Salzburg AG ve spolupráci s ORF použil specifikaci HbbTV 1.1.1. Zájemce má k dispozici přístup k 130 pořadům různých žánrů – zpravodajským, regionálním, kulturním, sportovním, dokumentárním i zábavným. Nechybí tu ani filmy a seriály pro děti. Pokud jsou k dispozici, vysílány jsou i titulky pro neslyšící, případně i audiopopis. 50 pořadů je dostupných také prostřednictvím on-line streamingu. HbbTV už bylo uzpůsobeno tak, aby ho mohli používat diváci přímo na televizní obrazovce. Služba ORF TVthek v loňském roce dosáhla měsíčně 12 milionů zhlédnutých videí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).