Hlavní navigace

Rakouská ORF plánuje spustit Ö3 Visual Radio a rozhlasový archiv s podcasty

27. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Úspěch našich produktů ORF TVthek a ORF Apps ukazuje, že publikum vyhledává veřejnoprávní médium ORF na nových distribučních kanálech,“ konstatoval šéf ORF Alexander Wrabetz.

Koncesionáři rakouského veřejnoprávního rozhlasu ORF by se měli v prvním čtvrtletí příštího roku dočkat několika novinek, které pro ně toto médium připravilo. Tou zajímavější má být především takzvané Ö3 Visual Radio. Aplikace umožní sledovat, co se děje ve studiu pomocí průběžně aktualizovaných fotografií z online kamery, a zároveň zprostředkuje v době vysílání písniček jejich vizuální podobu, tedy videoklipy. Právě proto se nová aplikace bude jmenovat Ö3 Visual Radio, která navazuje na nejposlouchanější rozhlasovou stanici v Rakousku – Hitradio Ö3.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Rakouská ORF začne vysílat regiony v HD, spustí další HD kanály a rozšíří HbbTV

Se značným zpožděním se pak rakouští koncesionáři dočkají i online archivu rozhlasových pořadů na internetu. Doposud jím toto médium bohužel nedisponovalo. K dispozici bude nejen archiv pořadů, ale také živý streaming jednotlivých stanic. Úspěch našich produktů ORF TVthek (ten už provozuje ORF i v rámci HbbTV, pozn. red.) a ORF Apps ukazuje, že publikum vyhledává veřejnoprávní médium ORF na nových distribučních kanálech, konstatoval generální ředitel ORF Alexander Wrabetz a dodal: Rozvoj rozhlasového archivu a vizuální podoba Ö3 jsou dalšími logickými kroky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).