Hlavní navigace

Radní Českého rozhlasu rozhodnou příští středu o osudu Petera Duhana

2. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Místopředseda Rady Českého rozhlasu Jiří Vejvoda v rozhovoru pro DigiZone.cz naznačil, že na mimořádném zasedání Rady by k odvolání generálního ředitele skutečně dojít mohlo.

Radní Českého rozhlasu budou příští týden rozhodovat o osudu generálního ředitele Petera Duhana. Vyplývá to z webových stránek kontrolního orgánu, který zveřejnil pozvánku na mimořádné zasedání, které se uskuteční již příští týden, a to konkrétně ve středu 7. října od 14 hodin. Radní Duhana podezřívají z porušení Zákona o Českém rozhlasu. Měl se ho dopustit tím, že ve veřejnoprávní instituci zaměstnával svého syna Andreje. Dodržování zákona o ČRo ze strany generálního ředitele je v zápisu uvedeno jako třetí bod.

ANALÝZA: Jak měl Peter Duhan porušit zákon a jaké jsou jeho šance ustát hlasování o odvolání?

BRAND24

Místopředseda Rady Českého rozhlasu Jiří Vejvoda v rozhovoru pro DigiZone.cz naznačil, že k odvolání generálního ředitele Petera Duhana by skutečně dojít mohlo. Rada si nechá zpracovat právní analýzu těch dvou paragrafů v zákonu o ČRo, o tom jistě budeme diskutovat, a nemohu vyloučit, že může dojít i k hlasování o setrvání pana generálního ředitele ve funkci, sdělil Vejvoda. Středečního jednání z tohoto týdne se Duhan ze zdravotních důvodů neúčastnil, zastupoval ho zde jeho náměstek René Zavoral.

Server DigiZone.cz bude pochopitelně akci sledovat a dění zprostředkuje pravděpodobně formou on-line reportáže.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).