Hlavní navigace

Radiožurnál zruší denní Radiofórum, z ranního vysílání odchází Jan Pokorný

29. 12. 2009
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
29. 12. 2009

Novým moderátorem ranního zpravodajského proudu na Českém rozhlasu 1 – Radiožurnálu bude od 1. ledna Petr Král, dosavadní moderátor pražského Oldies rádia. Nahradí tak Jana Pokorného, který počínaje Novým rokem vystřídá Jana Šmída na pozici stálého zahraničního zpravodaje Českého rozhlasu ve Francii. Nejposlouchanější stanice ČRo také zruší každodenní pořad Radiofórum a nově jej bude vysílat jen v neděli podvečer.

K TÉMATU: Jan Pokorný bude od ledna zpravodajem Českého rozhlasu ve Francii

Ke změně dochází i v Dopoledním Radiožurnálu. Každý všední den od 9.00 do 12.00 hodin se posluchači mohou těšit na moderátorku Hanku Shánělovou, která patří k moderátorským oporám Radiožurnálu a doposud ji mohli posluchači slyšet v Odpoledním Radiožurnálu. Lucie Výborná se na rok s tímto pořadem loučí. Bude totiž pobývat v ruském hlavním městě, sdělil René Zavoral, ředitel oddělení marketingu a PR Českého rozhlasu.

Podle ředitelky zpravodajských stanic ČRo Hany Hikelové ale Lucie Výborná z vysílání veřejnoprávního rozhlasu úplně nezmizí. Dohodli jsme se, že bude v Rusku natáčet reportáže a rozhovory. A od 1. ledna 2011 se na ni posluchači opět mohou těšit v Dopoledním Radiožurnálu, vysvětlila Hikelová.

Odpoledním Radiožurnálem od 12.30 do 15.00 bude posluchače provázet moderátor Jiří Chum, od 15.00 do 17.30 pak moderátorky Michaela van Erne a Daniela Karafiátová. Od 10. ledna Radiožurnál nabídne každou neděli od 17.00 diskusní pořad Radiofórum pod taktovkou moderátora Václava Sochora, který ke konci roku odchází z postu šéfredaktora odborného týdeníku Strategie.

BRAND24

Radiofórum jako takové od ledna zmizí z vysílání během pracovního týdne. Od ledna se bude celý blok, který začíná v 18.00 a končí v 19.00 hodin, jmenovat Ozvěny dne. Vzniknou tak dva na sebe navazující programy, polední a večerní Ozvěny dne, které bude uvádět stejný moderátor a připravovat stejný redakční tým. Věříme, že tato změna napomůže přehlednosti programového schématu Radiožurnálu a tedy většímu posluchačskému komfortu, vysvětlila Hana Hikelová.

Větší prostor ve vysílání Radiožurnálu by měli dostat investigativní reportáže. Objevovat se budou prakticky ve všech zpravodajských blocích během dne, nikoli pouze v odpoledním pořadu Pod kůží, jako tomu bylo doposud.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).