Hlavní navigace

Radiožurnál má na post ředitele už jen jednoho kandidáta, Alexandra Píchu

8. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
8. 7. 2008

Podle informací, které má k dispozici zpravodajský server iDNES.cz, má ČRo 1 – Radiožurnál pro pozici ředitele stanice připraveného pouze jediného kandidáta. Tím je její současný šéfredaktor Alexandr Pícha. Ten to portálu sám potvrdil. Ostatní se asi zalekli náročné práce, sdělil Pícha. Kromě něj se měla o tuto pozici ucházet také Radka Štefaňáková, bývalá šéfredaktorka bulvárně-erotického magazínu Flirt. Ta má pro stažení kandidatury osobní důvody.

BRAND24

K TÉMATU: Ať je ředitelem Radiožurnálu Pícha, přeje si šéf Českého rozhlasu

Současný šéfredaktor Radiožurnálu by nastoupil na post ředitele stanice několik měsíců poté, co z něj byla odvolána počátkem února Barbora Tachecí. Ta je nyní moderátorkou zpravodajské televize Z1. Během svého šéfování na ČRo se stala trnem v oku pro mnoho posluchačů, kteří nedokázali překousnout změny na prvním programu veřejnoprávního rozhlasu. Podle iDNESu by byla kandidátkou na uvolněné místo šéfredaktora Jitka Obzinová, kterou si mohou pamatovat diváci TV Nova nebo posluchači Frekvence 1. Ta je nyní zástupkyní Píchy a šéfkou domácí redakce.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).