Hlavní navigace

Radiokomunikace ukončí test systému DVB-T2 v jižních Čechách

19. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
19. 9. 2011

Krátkodobé zkušební vysílání digitální pozemní televize druhé generace označované jako DVB-T2 bude v jižních Čechách ukončeno. Na svých webových stránkách na to upozornila společnost České Radiokomunikace, která je technickým operátorem tohoto testu. Vysílač Kleť přestane DVB-T2 šířit poté, co na něm proběhne ve středu od šesté hodiny ranní údržbová přestávka.

K TÉMATU: Vysílače Kleť a Javořice začaly testovat systém DVB-T2

Součástí zkušebního multiplexu, který funguje na 25. kanálu od druhé poloviny července, jsou české plnoformátové stanice. Signál je z Kletě šířen plným vyzářeným výkonem 100 kW, stejně jako je tomu v případě vysílače Javořice na Vysočině. Obě lokality spolu fungují v takzvané jednofrekvenční síti označované jako SFN, čímž se pochopitelně pokrytí signálem DVB-T2 na tomto kanálu zvětšilo. Bez signálu je aktuálně také zkušební multiplex na 25. kanálu v Praze. Podle informací našich čtenářů z diskusního fóra už trvá tento stav téměř týden.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).