Hlavní navigace

České Radiokomunikace spustí komerční multiplex 2 v Jablonném nad Orlicí

27. 6. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
27. 6. 2011

UVNITŘ MAPA POKRYTÍ Telekomunikační operátor České Radiokomunikace spustí 1. července v lokalitě Jablonné nad Orlicí dokrývač pro digitální terestrickou síť 2 s programy TV Barrandov, Nova, Nova Cinema, Prima a Prima Cool. Doplní tu tak vysílání multiplexu 1 České televize, který si mohli diváci naladit již na konci dubna letošního roku. Multiplex 2 bude možné v Jablonném naladit na 37. kanálu.

ČTĚTE TAKÉ: ČT dokryla digitálním signálem Hronov, Jablonné nad Orlicí a Žamberk

BRAND24

Jablonné nad Orlicí se nachází v kopcovité oblasti, a proto se zde mohly vyskytnout komplikace s příjmem digitálního vysílání. Z toho důvodu jsme se zákazníky multiplexu 2 dohodli spuštění digitálního dokrývače v této lokalitě, uvedl při této příležitosti ředitel pro obchod a marketing Kamil Levinský a dodal: Spuštěním tohoto dokrývače se zvýší celkový počet dokrývačů sítě 2 na čtyřicet. Jako zdrojový signál bude požit digitální multiplex z vysílače Brno – Kojál. V dohledné době bude také dokryta tato síť signálem v Náchodě a Svitavách. O tomto kroku vás budeme informovat.

Předpokládané pokrytí signálem multiplexu 2 v Jablonném nad Orlicí. (Zdroj: České Radiokomunikace)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).