Hlavní navigace

Radiokomunikace odpojily programovou pozici po přeladěné TV Barrandov

10. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

V současné době už je v multiplexu 2 šířeno jako obvykle pět programových pozic. Kromě TV Barrandov tu diváci najdou také Novu, Novu Cinema, Primu family a Primu Cool.

České Radiokomunikace přistoupily o půlnoci z pondělí 8. na úterý 9. července k odpojení programové pozice, která tu zbyla po přeladění plnoformátové televize Barrandov. K tomuto kroku došlo v pondělí 24. června a na někdejším místě po této stanici se objevila černá obrazovka s bílým textem, která diváky informovala o nutnosti přeladění jejich digitálního přijímače – televizoru, případně set-top-boxu. Obyvatel České republiky, který tak doposud neučinil, může tento krok pochopitelně udělat kdykoliv dodatečně.

BRAND24

Z ARCHIVU: Den velkého přelaďování: TV Barrandov v celé zemi, multiplex 2 na Černé hoře

Přelaďování se naopak netýkalo zákazníků kabelových a IPTV operátorů a také klientů satelitních služeb. K tomuto kroku musela televize Barrandov přistoupit proto, že došlo k převodu licence na nového vlastníka. Bylo tedy nutné, aby Český telekomunikační úřad (ČTÚ) přidělil tomuto kanálu nový identifikátor (Service ID), který je pro každou stanici jedinečný. Z tohoto pohledu byla TV Barrandov de facto novým kanálem. V současné době už tedy multiplex 2 obsahuje opět pět programových pozic jako obvykle.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).