Hlavní navigace

Radiokomunikace odbavily za rok 3,5 TB dat TV Nova

27. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 2. 2008

Již rok spolupracují České Radiokomunikace (ČRa) s televizí Nova na projektu kontribuční sítě a za tu dobu v ní byla odbavena data o objemu více než 3,5 TB. Vyplývá to z tiskové zprávy, kterou dnes zaslali ČRa novinářům. Kontribuční síť pracuje v operačním systému Linux a je využívána k přenosu příspěvků z regionálních televizních studií do News Center TV Nova v režimu Live (přímo do vysílání), On-line (přímo do vysílání nebo k dalšímu zpracování) a Off-line (na FTP server).

BRAND24

Nejvyšší nárůst objemu dat byl registrován koncem roku 2007 v souvislosti se zahájením provozu zpravodajského domu News Center. Ještě před deseti lety bylo takovéto technologické řešení jen hudbou budoucnosti. Na veřejné příspěvkové síti jsme museli s externími televizními studii složitě koordinovat načasování zpravodajských vstupů a také časovou disponibilitu, řekl vedoucí oddělení telekomunikací TV Nova Václav Udatný.

Samotný projekt probíhá od února 2007 a v současnosti je do konfigurace kontribuční sítě zapojeno 13 regionálních studií a jedno externí studio pro dopravní zpravodajství. Ve fázi přípravných prací je také Parlament ČR, který by mohl být zapojen do kontribuční sítě již v průběhu prvního pololetí 2008.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).