Hlavní navigace

České Radiokomunikace jednají o převzetí vysílacích věží za miliardy

25. 11. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Případné aktivity v tomto směru jsou předmětem debat, které nejsou jednoduché, protože ve hře jsou obrovské majetky,“ uvedl v srpnu pro ekonomický deník E15 šéf Českých Radiokomunikací.

V řádu miliard korun se podle odhadu ekonomického týdeníku Euro pohybuje částka, za níž by České Radiokomunikace mohly od mobilních operátorů převzít některé vysílací objekty. Nabídky jsou na stole. Máme zájem investovat do infrastruktury v České republice, potvrdil ekonomickému magazínu přímo generální ředitel společnosti Michal Čupa. O zájmu převzít část infrastruktury mobilních operátorů informoval ekonomický deník E15 už letos v srpnu. Případné aktivity v tomto směru jsou předmětem debat, které nejsou jednoduché, protože ve hře jsou obrovské majetky, uvedl tehdy Čupa.

K TÉMATU: České Radiokomunikace se zajímají o objekty mobilních operátorů

Jednání, která trvají již několik měsíců, musela být nedávno přerušena, protože se blížila aukce kmitočtů na frekvence pro vysokorychlostní internet LTE. Nikdo tedy nechtěl riskovat, že bude z tohoto tendru vyřazen. Možného porušení pravidel soutěže se obávaly podle zdroje z mobilního operátora T-Mobile všechny zúčastněné strany. České Radiokomunikace se podle Eura zajímají právě o vysílací věže, střechy, kde jsou technologie také umístěné, je příliš nelákají. Podle generálního ředitele Michala Čupy by mohl operátor do budoucna využít i optické sítě konkurenčních společností.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: ČT :D si zařazením do multiplexu 3 výrazně zvýšila celodenní podíl na publiku

České Radiokomunikace působí na našem trhu pět desetiletí. Operátor je největším expertem na trhu vysílacích služeb a jako první v České republice spustil jak veřejné, tak komerční digitální televizní vysílání. Společnost nabízí kromě jiného také komplexní portfolio telekomunikačních a ICT služeb prostřednictvím vlastní infrastruktury pro velkoobchodní a korporátní zákazníky. Firma disponuje vlastní rozsáhlou páteřní sítí a díky silné vysílací infrastruktuře mohou České Radiokomunikace nabídnout zákazníkům i bezdrátové řešení, případně připojení blízkých lokalit pomocí optických vláken.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).