Hlavní navigace

Rádio Zet/BBC chce zlegalizovat zařazování hudby, žádá RRTV o změnu licence

8. 1. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Poslední spor mezi českou pobočkou Lagardère a vysílací radou se odehrál loni v srpnu, kdy ji kontrolní orgán udělil právě za zařazování hudby do vysílání dvousettisícovou pokutu.

Komerční zpravodajské Radio Zet společnosti Lagardère Active ČR, za níž stojí mediální boss Michel Fleischmann, žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o možnost zařazování hudby do jeho vysílání. „Zetko“ se dělí o VKV kmitočty po celé České republice se stanicí BBC World Service provozovanou korporací BBC Worldwide. Vysílací rada informuje o žádosti společnosti BBC Radiocom, která je držitelem licence pro české vysílání na vlnách BBC, na své Úřední desce. Právě zařazování hudebních bloků do vysílání Rádia Zet bylo dlouhodobým předmětem sporu mezi provozovatelem a RRTV.

Z ARCHIVU: Fleischmannovo BBC dostalo stotisícovou pokutu, nepustilo do vysílání Český rozhlas

Poslední spor mezi českou pobočkou Lagardère a vysílací radou se odehrál loni v srpnu, kdy ji kontrolní orgán udělil právě za zařazování hudby do vysílání dvousettisícovou pokutu. A jaký byl důvod k tomu, proč se hudba objevovala ve vysílání? Naším cílem je vytvořit v rozhlasovém prime time, tedy mezi šestou a osmou, možná devátou hodinou ráno, kontinuální zpravodajství bez hudby. Dopolední program je už trochu odlehčenější, takže v něm by už hudba byla, ale představujeme si, že v menším poměru, než je třeba na Radiožurnálu, popsal serveru DigiZone.cz Michel Fleischmann.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Lagardère dostala od vysílací rady další pokutu, vkládá hudbu do vysílání Rádia Zet

Městský soud v Praze nedávno zamítl kasační stížnost Českého rozhlasu ve věci převodu společnosti BBC Radiocom právě na firmu, které šéfuje Michel Fleischmann. Kmitočty, které aktuálně využívá Radio Zet/BBC v minulosti využíval Český rozhlas pro dnes již neexistující Rádio Česko. Správní řízení o změně obchodního podílu ve společnosti provozovatele BBC Radiocom tak bylo ukončeno a rozhodnutí Rady bylo správními soudy potvrzeno. Zdali bude spor komerční sféry a veřejnoprávního rozhlasu v budoucnu pokračovat, se teprve ukáže. Obě strany včera v Poslanecké sněmovně PČR oznámily dohodu, za jaké vstoupí ČRo Rádio Plus na VKV. Výsledek jednání rozebírá v dnešní analýze šéfredaktor Jan Potůček.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).