Hlavní navigace

Rádio Wave získalo za kampaň Děláme vlny mezinárodní cenu European Desing Award

10. 6. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ GALERIE „Opět se ukazuje, že v Čechách jsou kvalitní designeři, kteří se můžou měřit se zahraniční špičkou,“ komentovala úspěch sama grafička Olga Benešová.

Prestižní cenu Europe Design Award 2013 za zpracování grafického vizuálu kampaně Rádia Wave nazvané Děláme vlny, získal Český rozhlas, respektive její autoři Olga Benešová a Radek Sidun. Ocenění si převzali oba aktéři v sobotu 8. června v Bělehradě. Odborná komise složená ze zástupců prestižních evropských grafických časopisů a institucí je ocenila za originalitu kampaně a jednotnost konceptu, kterou se digitální okruh Českého rozhlasu pro mladé prezentuje. Novou vizuální identitu začal tento program používat v květnu loňského roku. Prezentuje se s ní i na různých akcích a koncertech.

Tipy C

NEPŘEHLÉDNĚTE: Studio Oficina se opět uchází o prestižní cenu PromaxBDA, za vizuál televize Pětka

Jsme náležitě pyšní na spolupráci s Olgou Benešovou a Radkem Sidunem, obzvlášť pokud jejich grafika pro Radio Wave slaví úspěchy nejen u nás, ale i v zahraničí, uvedl při této příležitosti šéfredaktor stanice Tomáš Turek. Opět se ukazuje, že v Čechách jsou kvalitní designeři, kteří se můžou měřit se zahraniční špičkou. Toto ocenění by mělo být impulsem pro zadavatele. Oslovovat kvalitní české tvůrce se vyplatí, doplnila Turka spoluautorka návrhu kampaně Olga Benešová. V minulosti už bylo několikrát za grafiku televizí oceněno i české studio Oficina, aktuálně se o cenu PromaxBDA uchází za vizuál dnes již neexistující televize Pětka.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).