Hlavní navigace

Rádio Sázava se vrátilo do VKV éteru. Pokrylo významné území Čech

11. 10. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 10. 2011

Od roku 2004 bylo středočeské město Benešov bez vlastní rozhlasové stanice, nyní se do něj vrací. Miroslav Pýcha, který stojí za společností JOE Media, tu spustil Rádio Sázava. To už tu jednou vysílalo, ovšem díky soudním sporům se muselo na počátku milénia odmlčet. Postupně se na kmitočtu 89,3 MHz vystřídala i další rádia – Presston a Nový Presston. Sázavě patřila frekvence již v roce 2002.

K TÉMATU: V Benešově po letech ožijí rozhlasové vlny. Do éteru se má vrátit Rádio Sázava

BRAND24

Kmitočet 89,3 MHz je pro tuto stanici velice výhodný. Díky vhodně posazené lokalitě a výkonu 5 kW pokrývala v minulosti významnou část středních Čech, ale dala se zachytit také například na severu nebo východě republiky. Posluchači ji lovili mimo jiné i na Táborsku, Pelhřimovsku nebo Jihlavsku. Na druhou stranu zájemcům o dálkový příjem na VKV zaruší některé stanice z Německa (Unser Radio Regen, hr3 hessen, Deutschlandradio Kultur) a s největší pravděpodobností znemožní také poslech rakouského Hitradia Ö3 z vysílače Sankt Pölten – Jauerling na kmitočtu 89,4 MHz.

Předpokládaná mapa pokrytí nově spuštěné rozhlasové stanice (Zdroj: web Rádia Sázava)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).