Hlavní navigace

Rádio Dálnice získalo frekvenci v Praze. Kdy bude spuštěna, ale není vůbec jasné

19. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Rádio Dálnice moravského podnikatele Radima Pařízka vstoupilo do hlavního města, prozatím po stránce právní. RRTV mu udělila kmitočet na Jižním Městě, konkrétně na Chodově.

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) udělila na svém posledním zasedání společnosti Route Radio, za kterou stojí moravský podnikatel Radim Pařízek, licenci pro vyžívání rozhlasového kmitočtu Praha – Chodov, kmitočet 107,9 MHz. Výkon vysílače byl stanoven výběrovým řízením na 50 Wattů. Kromě něho získala firma také další frekvence – v Horních Heršpicích (94,1 MHz), Černicích (87,8 MHz) a Troubsku (95,9 MHz).

BRAND24

K TÉMATU: Rádio Dálnice získává zpět kmitočty, které vrátilo na počátku května

Pařízek pro server DigiZone.cz řekl, že stanice má v tuto chvíli přiděleno více než tři desítky kmitočtů, ale nemůže je využívat, protože většinu z nich napadly u soudu společnosti Lagardère Active ČR (provozovatel Evropy 2 a Frekvence 1) a Londa (Rádio Impuls a RockZone). V reálu v současné době vysílá Dálnice z jediného kmitočtu v Jihlavě. Moravský podnikatel chce soudní tahanice dovést během letošního roku do konce. Kdyby stanice vysílala jen na některých frekvencích, postrádalo by to podle jeho slov smysl.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).