Hlavní navigace

Radim Hreha jako šéf STV skončil

11. 12. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 12. 2007

Ředitel veřejnoprávní Slovenské televize (STV) Radim Hreha přesně po roce ve své funkci končí. Dnes o jeho odvolání rozhodla Rada STV. Důvodem odvolání je podle rady především skutečnost, že televize pod Hrehovým vedením neplnila některé své zákonné povinnosti.

Podle serveru Mediálne.sk Rada navrhla pověřit dočasným vedením STV jejího ředitele strategického rozvoje a Hrehova zástupce Nikolaje Savického. Ten si vzal „pár minut na rozmyšlenou“.

Čtyřiapadesátiletý Radim Hreha pochází z českého Kyjova a v minulosti působil i v České televizi. Do funkce ředitele byl Hreha zvolen 11. prosince 2006, kdy získal devět hlasů v patnáctičlenné radě. Nyní pro jeho odvolání hlasovalo deset z dvanácti přítomných televizních radních. Volba nového televizního ředitele by se podle rady měla konat co nejdříve.

V předchozích týdnech i dnes rada poukázala na to, že STV ve druhém letošním čtvrtletí neodvysílala povinný dvacetiprocentní podíl nezávislé evropské produkce. Od června 2007 prý také navíc neplní povinnost vysílat na prvním programu většinový podíl veřejnoprávních pořadů. Právě neplnění zákonných povinností je jedním z důvodů, proč Hreha jako šéf STV končí už po prvním roce z pětiletého volebního období.

BRAND24

Televizní radní také vyjádřili znepokojení nad letošním schodkem hospodaření televize. Namísto plánované ztráty 200 milionů slovenských korun, totiž podnik bude hospodařit s vyšším schodkem 300 milionů slovenských korun. Hreha se obhajoval tím, že zhoršení hospodaření způsobily nečekané náklady.

Zdroj: ČTK a Mediálne.sk

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).