Hlavní navigace

Rada ČT projednává restrukturalizaci, jména nových ředitelů se asi nedozví

24. 3. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
24. 3. 2010

Podrobný plán restrukturalizace České televize představuje dnes dopoledne Radě ČT generální ředitel Jiří Janeček. Jednání probíhá za zavřenými dveřmi, aby informace o plánovaných změnách neunikly na veřejnost. I přes to se radní zřejmě nedozví jména manažerů, kteří obsadí nově plánované posty ve vedení veřejnoprávní televize.

K TÉMATU: Janeček: Zrušíme ředitele programu a zpravodajství ČT v nynější podobě

Podle poslední informace z minulého týdne zatím nebyl generální ředitel připraven jména poskytnout. Jestli změní názor, záleží jen na něm, řekl zpravodajskému serveru Týden.cz mluvčí ČT Ladislav Šticha. Z dosud známých informací vyplývá, že by se vedení ČT mělo od 1. dubna výrazně proměnit. V pražské centrále zůstane jen pět odborných ředitelů, pozice programového ředitele a ředitele zpravodajství mají být postupně zrušeny.

ČTĚTE TAKÉ: Nahradí Fridricha ve funkci ředitele zpravodajství ČT Bradáč?

Každý program ČT by měl mít nově svého šéfeditora. Nad těmito intendandy jednotlivých kanálů by stál ředitel, který by měl na starost program a finance. Podobným způsobem, kdy jeden člověk z vedení ČT vedl programové oddělení i finance, fungovaly Kavčí hory za působení vrchního ředitele Františka Lamberta. Po jeho odchodu obě funkce obsadili různí manažeři: program Kateřina Fričová a finance Lujza Oravcová.

NAPSALI JSME: Veřejnoprávní televize propustí do dubna 120 zaměstnanců

Fričová by měla podle informací, které unikly do médií, přejít na pozici šéfeditorky programu ČT 2. Změna by se měla dotknout také postu ředitele zpravodajství. Milan Fridrich by měl nově vést oddělení nových médií, zatímco šéfeditorem zpravodajské ČT 24 by se měl stát Roman Bradáč, nynější ředitel sekretariátu generálního ředitele ČT.

BRAND24

Radní České televize si stěžují, že materiály k plánované restrukturalizaci ČT, které počítají mj. s propuštěním 120 zaměstnanců v druhém čtvrtletí letošního roku, jsou příliš obecné. Kdybychom je zveřejnili, vůbec nic by se nestalo. Nedá se z nich vůbec nic vyčíst, postěžovala si radní Dana Makrlíková, která je zároveň mluvčí Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ).

Veřejnost a média se o podrobnějších restrukturali­začních plánech ČT dozví na dnešním veřejném zasedání Rady ČT, které začíná ve 13 hodin na Kavčích horách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).