Hlavní navigace

Televize Public dál vysílá, jako by k žádnému bankrotu nedošlo

12. 4. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
12. 4. 2011

Na vysílání televize Public se od minulého čtvrtka, kdy obchodní rejstřík zapsal rozhodnutí Městského soudu v Praze o vyhlášení insolvenčního řízení na společnost Totalpress, vlastníka její licence, se dosud nic nezměnilo. Stanice o svém řízeném krachu neinformuje ani na svých internetovvých stránkách. Přitom je zřejmé, že každým dalším dnem vysílání firmě Totalpress nabíhají další dluhy za šíření signálu v pozemním multiplexu 3 a na satelitu.

K TÉMATU: Televize Public je v insolvenčním řízení, neplatila za vysílání v multiplexu 3

Nevím, zda-li nám na Úřad Rady nedošlo oznámení o vrácení licence, jako tomu bylo u televize Z1, řekla serveru DigiZone.cz předsedkyně Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Kateřina Kalistová. V pondělí jsem na Úřadu nebyla, zjistím to teprve v úterý. Nejbližší zasedání Rady je ale až za týden, kdy bychom také mohli o televizi Public jednat, dodala. Pokud firma Totalpress licenci pro televizi Public nevrátí sama, může o ni rozhodnutím Rady přijít.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Dosavadní dluhy Public TV přesáhly 300 milionů korun, včetně PublicComu

Podle zákona o rozhlasovém a televizním vysílání může Rada v případě, že byl na majetek provozovatele vysílání vyhlášen konkurz, rozhodnout o odejmutí jeho vysílací licence. Zákon to však radním nepřikazuje. Nedovedu odhadnout, jak se k tomu postaví jednotliví radní, řekla DigiZone.cz šéfka vysílací rady.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).