Hlavní navigace

První digitální televize se rozhodla pro kasační stížnost

14. 9. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 9. 2006

Rozhodnutí pražského Městského soudu, která včera a minulý týden zrušila udělení digitálních licencí, už vyvolala reakci v táboře dotčení. Pro jediný opravný prostředek – kasační stížnost – se rozhodla společnost Regionální televizní agentura (RTA). Informaci potvrdil ČTK předseda představenstva a majitel firmy Jaroslav Berka.

Stejný krok promýšlejí i další společnosti, které letos v dubnu po roce a čtvrt čekání dostaly od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání digitální licenci. Zvažujeme to. Je to jedna z možností, řekl ČTK Jiří Balvín, šéf hudební televize Óčko a předseda Asociace digitálních televizí (ADT). Členy ADT jsou kromě dvou zmíněných také stanice Febio TV, TV Barrandov, TV Pohoda a Z1. Nové televize do svého vzniku investovaly až stovky milionů a již dříve některé z nich avizovaly, že pokud by o licenci přišly, budou zřejmě žádat náhradu po státu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).