Hlavní navigace

ProSiebenSat.1 „dá ochutnat“ divákům své HD kanály, na dva dny je odkóduje

22. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Podle serveru Broadband TV News, který cituje z reportu o stavu digitalizace v Německu, v současné době přijímá programy s vysokým rozlišením téměř polovina populace.

Mediální skupina ProSiebenSat.1 chystá na 3. a 4. října nekódované vysílání kanálů Sat.1 HD, ProSieben HD, kabel eins HD, sixx HD, ProSieben Maxx HD a Sat.1 Gold HD. Koncem minulého týdne o tom informoval server Broadband TV News. Bezplatné dvoudenní šíření se bude týkat jak kabelových a IPTV sítí v sousedním Německu, tak i satelitu Astra. V reálu to tak znamená, že diváci, kteří mají svou parabolu natočenou na pozici 19,2 stupně východně, tedy včetně těch z České republiky a Slovenska, budou moci tyto programy sledovat po uvedenou dobu volně.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Vodafone dostal exkluzivitu pro šíření münchen.tv HD, stanice se objeví i na satelitu

Podle serveru Broadband TV News, který cituje z reportu o stavu digitalizace v Německu, v současné době přijímá programy s vysokým rozlišením téměř polovina populace, konkrétně 48,1 % obyvatelstva, ovšem pouze 18,8 % je ochotna za tyto programy zaplatit. Velkou devizou satelitní pozice 19,2 stupně východně je skutečnost, že programy tamních veřejnoprávních vysílatelů ARD a ZDF jsou zde šířeny v HD kvalitě volně, a mohou je tudíž přijímat i tuzemští diváci. Platbu za HD verze komerčních stanic zavedla před několika lety služba HD+ provozovaná dceřinou firmou operátora SES.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).