Hlavní navigace

Projekt televize Z 1 konzultoval Jan Vávra ze sdružení Hermes

24. 4. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
24. 4. 2006

Konzultantem projektu digitální zpravodajské televize Z 1 byl Jan Vávra, výkonný ředitel a produktový manažer občanského sdružení Hermes. V rozhovoru pro server Česká média to řekl šéf projektu Martin Mrnka. Zároveň ale odmítl tvrzení, že Vávra za Z 1 loboval u Rady pro rozhlasové a televizní vysílání: S Janem Vávrou jsme stejně jako s řadou dalších televizních profesionálů některé věci konzultovali. Pokud za někoho loboval, určitě to nebylo jen za nás.

Tipy C

Jan Vávra se také zúčastnil nedávné tiskové konference společnosti Czech Digital Group (CDG) ke spuštění zkušebního vysílání slovenské zpravodajské televize TA 3 v pražském multiplexu B. Konferenci spolupořádala společnost První zpravodajská, která je držitelem licence pro vysílání digitálního kanálu Z 1 a má s TA 3 společného majitele: slovenskou finanční skupinu J a T. Martin Mrnka je zase častým návštěvníkem seminářů občanského sdružení Hermes o digitalizaci televizního vysílání. Partnerem projektu Hermesu je i CDG.

Mrnka se nyní chystá na světový veletrh televizních technologií NAB2006 do Spojených států, kde bude vybírat technické vybavení pro televizi Z 1. Bude tam na sto tisíc televizních profesionálů a 1 400 vystavo­vatelů, takže nějaká zásadní jednání o dodávkách televizních technologií povedeme určitě, uvedl pro server RadioTV. Rozhodně budeme vybavovat televizi Z1 tím nejmodernějším, co na trhu zpravodajských televizí existuje, dodal.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).