Hlavní navigace

Proč vysílá Prima HD na satelitu pouze v CS Linku? Je to jen na rok a vyplatí se to

7. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 3. 2011

Důvodem, proč signál televize Prima ve vysokém rozlišení (HDTV) šíří pouze satelitní služba CS Link, je oboustranná výhodnost. V rozhovoru pro server DigiZone.cz, který vám přineseme zítra, to řekl ředitel této stanice Marek Singer. Je to určitá forma spolupráce s CS Linkem, která jde přes několik oblastí, uvedl Singer. Program je tedy v tuto chvíli dostupný pouze na pozici 23,5 stupně východně.

BRAND24

K TÉMATU: Primu HD nabídne ze satelitu pouze služba CS Link. Získala exkluzivitu

Exkluzivita však nebude na stálo. Je časově omezena, a to na dobu jednoho roku. Oni nám zase na oplátku Primu HD propagují, propagují i Primu jako takovou a je v tom ještě pár dalších elementů, ale to je součástí té smlouvy, konstatoval Singer. Podle jeho vyjádření je to jedna z cest, jak je možné některé inovace uvést na trh rychleji, a to právě formou zobchodování. Mít „jenom HD“ je sice hezké, ale že by se diváci kvůli tomu víc masově dívali na ten či onen program jenom kvůli tomu, že vysílá v HD kvalitě, tak to zatím není, dodal šéf druhé nejsledovanější komerční televize v zemi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).