Hlavní navigace

Probíhá výluka digitálního vysílání v Praze

25. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
25. 8. 2009

Totální výluka digitálního televizního vysílání dnes probíhá v Praze, odpojeno je digitální vysílání z hlavního městského vysílače na Žižkově. České Radiokomunikace naplánovaly jeho výluku, aby mohly provést pravidelnou údržbu anténního systému a dokončily výstražné osvětlení věže. Sdělila to mluvčí společnosti Marie Fianová.

BRAND24

Výluka probíhá v čase od 6:00 do 15:00 a týká se vysílačů všech digitálních multiplexů – multiplexu 1 na 53. kanále, multiplexu 2 na 41. kanále a multiplexu 3 na 59. kanále, uvedla Fianová. Výluka se týká digitálního televizního vysílání, rozhlasové FM vysílače zůstávají nadále v provozu.

Rovněž je v provozu i vysílač Cukrák a Votice/Mezivrata, který šíří analogové i digitální vysílání pro střední Čechy a část Prahy. Digitální síť 3 je možné v Praze přijímat na kanále 46 z původních vysílačů společnosti Czech Digital Group na Ládví, Strahově a Zeleném Pruhu. Výluka se rovněž netýká digitální sítě 4, kterou provozuje z vysílače v Olšanské ulici společnost Telefónica O2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).