Hlavní navigace

Na Primě končí generální ředitel Martin Konrád a výkonný ředitel Pavel Kejla

14. 3. 2014
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Odchod ředitele potvrdil šéf PR a komunikace FTV Primy Jiří Haramul. Zároveň vyvrátil, že by Konráda měl nahradit Vladimír Železný nebo Adrian Sarbu.

Vedení společnosti FTV Prima, která je držitelem licence pro stanice mediální skupiny Prima, tedy Primu, Primu Cool, Primu love a Primu Zoom, rozhodlo o změně generálního ředitele. Pozici opustí dosavadní šéf Primy Martin Konrád. Jako první o tom informoval server MediaGuru.cz s tím, že vedení skupiny by měl převzít dočasně Marek Singer, který byl v minulosti několik let šéfem Primy. Informaci o odvolání Konráda serveru DigiZone.cz potvrdil ředitel PR a komunikace Primy Jiří Haramul, podle něhož FTV Primu zároveň opouští výkonný ředitel Pavel Kejla.

LOŇSKÝ ROZHOVOR: Do letošního podzimu nainvestujeme výrazně víc peněz, slibuje šéf Primy Martin Konrád

„FTV Prima mění organizační strukturu. Ruší se pozice výkonného ředitele a nově se zřizuje pozice výrobního ředitele. Funkci generálního ředitele po dohodě opouští Martin Konrád,“ sdělil Haramul v oficiální tiskové zprávě. „Generálním ředitelem se stává Marek Singer, který nadále bude pokračovat ve funkci výkonného viceprezidenta MTG pro střední a východní Evropu. Funkci výrobního ředitele bude zastávat dlouholetý televizní profesionál, Radko Janoušek,“ dodal.

Z ARCHIVU: Prima oficiálně potvrdila Martina Konráda coby svého šéfa. Skupinu povede od února

BRAND24

Kompetence odvolaného výkonného ředitele Pavla Kejly, který na Primě setrval jen několik měsíců, si mezi sebe rozdělí generální ředitel a ředitel výroby. Na personální změně na dvou nejvyšších manažerských pozicích v FTV Primě se museli shodnout oba majitelé televizní skupiny, švédský mediální koncern MTG a česká mediální skupina GES podnikatele Ivana Zacha. Konrád, který dříve na Primě zastával pozici obchodního ředitele, televizi zcela opouští.

Konrád vedl Primu oficiálně od loňského února, kdy vystřídal právě Singera. Ve společnosti FTV Prima působil od poloviny roku 2008. Martin Konrád má všechny předpoklady stát se úspěšným generálním ředitelem Primy. Vydobyl si uznání na mediálním trhu, má podporu v rámci firmy i obou vlastníků. Věřím, že tak bude Primu i nadále směřovat k rostoucímu postavení na trhu, komentoval tehdy jeho nástup do funkce Marek Singer. Ačkoliv se Primě dařilo na poli reklamy, kde dosáhla rekordu, se sledovaností už to bylo horší. Loni se meziročně propadla o tři procentní body v celodenním podílu na publiku starším 15 let a letos v sestupu pokračuje.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).