Hlavní navigace

Prima už brzy digitálně také v Domažlicích, Plzni a Ústí

1. 10. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
1. 10. 2008

Obyvatelé Domažlicka, kteří již dlouho čekají na kvalitní obraz televize Prima, se brzo dočkají. Digitální signál by měl na Vranní vrch dorazit již tento měsíc, konkrétně 31. října. Spolu s Domažlicemi se digitální Primy dočkají také diváci z Plzně (vysílač Krašov), zde se výkon dostane na plných 100 kW, a také z Ústí nad Labem (Buková hora). 31. říjen bude také znamenat silnější signál pro Ostravu, Brno a Prahu. České Radiokomunikace (ČRa), které budou provozovatelem multiplexu 2, kam bude Prima nově zařazena, to slíbily ve své tiskové zprávě.

BRAND24

K TÉMATU: Prima bude umístěna do multiplexu 2

Zařazení televize Prima do multiplexu 2 bylo překvapením včerejšího dne. Společnost ČRa tuto skutečnost oznámila na Kulatém stole DigiZone.cz, ve stejnou dobu pak ještě vydala tiskovou zprávu. Přechodem Primy do multiplexu 2 se výrazně zvýší dostupnost tohoto programu pro diváky v digitálním vysílání a do konce roku se oproti stávajícímu stavu téměř zdvojnásobí. Jsme rozhodnutím televize Prima velice potěšeni a věříme, že splníme všechna její očekávání v souvislosti s digitalizací jejího vysílání a přispějeme k výraznému zlepšení pokrytí obyvatelstva signálem obou jejich programů, řekla Jane Hannah, generální ředitelka Českých Radiokomunikací.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).