Hlavní navigace

Prima ukončila vysílání karlovarské televize R1 Vřídlo

8. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
8. 9. 2011

Televize Prima, která ovládá prostřednictvím společnosti Regio Media lokální stanice sdružené pod hlavičkou R1, ukončila vysílání kanálu R1 Vřídlo, jež vysílala pro oblast Karlovarska a Chebska prostřednictvím vysílačů Klínovec a Zelená hora. Serveru DigiZone.cz tuto informací potvrdil ředitel Regio Media Karel Zýka. Prima už obdržela na posledním zasedání od RRTV souhlas s touto skutečností.

ROZHOVOR: Kamil Levinský: Prima bude muset v digitálu snížit počet regionů

K tomuto kroku došlo z důvodů nepříznivé ekonomické situace, do které se společnost TV Vřídlo s.r.o. dostala zejména v souvislosti s přechodem na pozemní digitální vysílání v České republice, uvedl pro DigiZone.cz Zýka. R1 Vřídlo se do vysílání Primy připojovala v časech 17:40 až 18 hodin (Minuty regionu), 19:25 až 19:26 (reklamní blok), 23:01 až 23:03 (reklamní blok) a reprízou regionálního zpravodajství následující den v 6:55 až 7:20. R1 Vřídlo zároveň ovlivní i vysílání kanálu Prima love, odkud zmizelo její ranní okno.

Tipy C

Z ARCHIVU: Chomutovská televize R1 Dakr přišla o licenci, Prima ji sloučila s R1 Lyrou

Na původních kmitočtech po R1 Vřídlo se objeví celostátní program Primy. Diváci tak v danou dobu vidí paradoxně regionální zpravodajství z Prahy, které je vysíláno například také v rámci satelitních operátorů jak na pozici 23,5 stupně východně, tak i 1 stupeň západně. Společnost TV Vřídlo obsluhovala svým signálem velké území. Její signál zasahoval kromě západních Čech také velkou část Středočeského a Severočeského kraje. Karlovarská regionální televize není první, která pod hlavičkou R1 končí. Již loni v lednu ukončila vysílání R1 Dakr a následně byla sloučena s ústeckou R1 Lyra.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).