Hlavní navigace

Prima se definitivně vzdala Show Leoše Mareše, Barrandov otálí s jejím nasazením

17. 11. 2015
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

Po týdnu výroby nových dílů, které se už na Primě neobjevily, producent přerušil přípravu dalších. Na Barrandově se měla Show Leoše Mareše původně objevit toto pondělí.

Mareše nadobro nahradí reprízy Prostřeno!

Stěhování Show Leoše Mareše z televize Prima na konkurenční Barrandov se mírně komplikuje. Podle dřívějších sdělení moderátora pořadu na sociálních sítích měl Barrandov první vydání Show vysílat toto pondělí 16. listopadu, v programu se ale pořad nakonec neobjevil a místo něj Barrandov nasadil starší francouzský film Tři muži na zabití s Alainem Dellonem v hlavní roli. Late night show se neobjevuje v programových plánech Barrandova ani na další dny tohoto týdne. Producent pořadu na oficiální facebookové stránce Show Leoše Mareše oznámil, že tento týden přerušuje natáčení nových dílů. Tento týden nenatáčíme. O vstupenky si můžete opět psát na příští týden, uvedl doslova.

Minulý týden, kdy se Show Leoše Mareše odmlčela na Primě, přitom výroba nových dílů pokračovala, což tvůrci neopomněli zdůraznit na Facebooku a Twitteru v kampani nazvané „Jedeme dál“. Co tedy zdrželo její nasazení na Barrandově? Smluvně ji totiž měla až do včerejška stále podchycenou Prima. Po vzájemné dohodě s TV Mňam jsme ke dnešnímu dni rozvázali spolupráci na pořadu Show Leoše Mareše. V uvedeném slotu budeme i nadále vysílat reprízy pořadu Prostřeno!, sdělila v pondělí serveru DigiZone.cz mluvčí Primy Gabriela Semová. Ukončení smlouvy na produkci Show Leoše Mareše pro Primu k pondělí 16. listopadu potvrdil serveru DigiZone.cz i mediální zástupce Mňam TV Josef Bouška. Právě Mňam TV, respektive její provozovatel, společnost CE Media, pořad vyrábí.

BRAND24

Barrandov k Show Leoše Mareše mlčí

Právě zdržení výpovědi smlouvy s Primou mohlo vést k posunu nasazení Show Leoše Mareše na televizi Barrandov. Podle Boušky dohoda o vysílání pořadu na této televizi platí, termín nasazení pořadu do vysílání ale závisí čistě na Barrandovu. Leoš Mareš už dříve prostřednictvím svého účtu na Instagramu informoval, že Barrandov by měl jeho Show vysílat od pondělí do čtvrtka okolo půl jedenácté večer, tedy o půl druhé hodiny dříve než Prima. Sám Barrandov situaci nijak nekomentoval a k Show Leoše Mareše se dosud vůbec nevyjadřoval. Ani agentura Media Master, která zajišťuje prodej sponzoringu a product placementu na TV Barrandov, Show Leoše Mareše zatím nemá ve své nabídce. Stanice ji nezmiňuje ani na svém webu nebo profilu na Facebooku.

Z Primy se Show Leoše Mareše stěhuje kvůli požadavku jejího producenta, společnosti CE Media, na zvýšení ceny vysílacích práv k tomuto pořadu. Generální ředitel FV Primy Marek Singer již minulý týden řekl zpravodajskému serveru iDnes.cz, že navýšení ceny za pořad Prima považuje za ukončení stávající smlouvy se společností CE Media a tudíž i ukončení spolupráce na vysílání Show Leoše Mareše. Sledovanost pořadu byla podle Singera na daný vysílací čas průměrná až lehce nadprůměrná, televize však nebyla přesvědčena o tom, že by v lepším vysílacím čase dosáhla významně lepších výsledků. CE Media si i po přechodu Show Leoše Mareše na TV Barrandov ponechala možnost tento pořad reprízovat ve svém ranním vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).