Hlavní navigace

Prima vrátí zprávy na 18:55, změnu chystá od 5. května

18. 4. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 4. 2008

DOPLNĚNO Od pondělí 5. května posune komerční dvojka na českém trhu svou zpravodajskou relaci Zprávy TV Prima na 18.55. Na setkání s novináři to dnes řekl její generální ředitel Marek Singer. Další změnou v programovém schématu bude od téhož dne také posun soutěže Milionář s Romanem Šmuclerem už na osmnáctou hodinu a od půl osmé pak bude vysílán seriál Přátelé. Dnešní programové schéma vypadá tak, že na osmnáctou hodinu je nasazena soutěž s Petrem Novotným 5 proti 5, ve tři čtvrtě na sedm začíná Milionář a Zprávy TV Prima začínají stejně jako ty „novácké“ až o půl osmé.

Podle šéfredaktora zpravodajství Pavla Zuny televize ještě zvažovala možnost, že by zprávy nasadila později večer po hlavním pořadu, tedy okolo 21. hodiny. Nebyl jsem pro časy 18:00 nebo 20:00, protože šest hodin je na zprávy moc brzy a v osm hodin je po Televizních novinách na Nově, to je čas seriálů, řekl Zuna. Návrat do času 18:55 podle Zuny neznamená, že se Prima vrátí k původnímu názvu 1. zprávy. Měnit se nebude ani současná koncepce Zpráv TV Prima.

BRAND24

Chtěl bych vyrovnat karty s Českou televizi, reagoval Zuna na otázku, jaké sledovanosti by chtěla Prima přenusem zpráv dosáhnout. Události ČT nyní sleduje v průměru 1,2 milionu diváků, Zprávy TV Prima se podle Zuny propadly pod 400 tisíc diváků. Mezi zprávami a sportem nadále nebude reklamní blok, Počasí budeme vysílat až po Přátelích ve 20:00, doplnil generální ředitel Primy Marek Singer.

K zařazení seriálu Přátelé na 19:30 šéf Primy uvedl, že půjde o dlouhodobější řešení. Myslíme si, že je to vhodná alternativa pro mladé diváky. Nebyl to náhosný výběr. Televizní noviny na Nově mají určité věkové složení diváků a my chceme přitáhnout ty, kteří už viděli zprávy u nás nebo na ČT, řekl Singer. Přátele Prima nabídne od první řady z roku 1995.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).