Hlavní navigace

Prima o sobě dala tento týden náležitě vědět, v dobrém i ve zlém

20. 10. 2012
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Skupina Prima požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání o vydání licence pro čtvrtý kanál. Oznámila ale také ukončení natáčení seriálu Obchoďák.

Čtvrtý kanál Primy odstartuje ještě letos

Společnost FTV Prima, provozovatel kanálů skupiny Prima Group, připravuje rozšíření svého portfolia o čtvrtou televizní stanici. Předsedkyně Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) Kateřina Kalistová týdeníku Media&Marketing sdělila, že mediální dům už žádá tento orgán o vydání dvou licencí. Jedna by byla určena pro distribuci signálu zemského a druhá satelitního. Kdy přesně stanice odstartuje? Může to být konec letošního roku, nebo začátek roku příštího, uvedl generální ředitel Primy Marek Singer.

Podle Marka Singera není vyloučeno, že nový kanál Prima Group by se mohl věnovat dokumentům. Když sledujeme, jaké sledovanosti mohou dosahovat dokumenty na ČT 2, považujeme to za zajímavé. Takový kanál nám v portfoliu chybí, řekl Singer serveru MediaGuru.cz. Vše se brzy dozvíte na tiskové konferenci, dodal pro Media&Marketing generální ředitel Primy. V současné době patří do portfolia Prima Group kanály Prima family (původní Prima), Prima Cool a Prima love. Jako čtvrtý kanál byla doposud označována videotéka Prima Play.


Foto: archiv

Generální ředitel Primy Marek Singer tento týden přiznal, že podzimní novinky skupiny bez výjimky propadly.

Lukáš Polák: Prima finalizuje přípravy na spuštění čtvrtého kanálu. Vysílání může zahájit ještě letos

Jan Potůček: Prima už požádala o licenci pro čtvrtý kanál s dokumenty. Dostat by ji měla v listopadu

Celoplošná televize Pětka zahájila vysílání

Přesto, že vysílání prostřednictvím sítě pozemních vysílačů nebude pro společnost Metropol TV, která bude Pětku provozovat, zrovna levnou záležitostí, je pro ni nutností. Stále se jedná o nejpopulárnější způsob distribuce signálu v naší republice, který podle posledního průzkumu agentury STEM/MARK z konce června preferovalo 46 % domácností. Počet operátorů zemského vysílání sice mírně vzrostl a není už se třeba spoléhat pouze na České Radiokomunikace, přesto ale televize raději vsadila na jistotu, a i když jednu dobu uvažovala i o šíření přes multiplex 4, nakonec si vybrala konkurenční síť 3.

Společnost Czech Digital Group může Pětce garantovat až téměř 96 % pokrytí obyvatelstva, tedy v podstatě celou republiku, co do území jde téměř 94 % Česka. Není se proto čemu divit, že generální ředitel Českých Radiokomunikací si tuto skutečnost i na tiskové konferenci televize, na níž byl osobně přítomen, náležitě pochválil. „Vstup televize Pětka ukazuje, že vedle regionálních televizí dokážeme zaujmout také ty vysílatele, kteří chtějí svůj obsah šířit na celém území České republiky,“ uvedl mimo jiné Kamil Levinský, který je v CDG předsedou představenstva. Pětka bude v multiplexu 3 šířena vedla Primy love a Óčka, případně ještě menších stanic dle jednotlivých regionů.

Hlavní hvězdou televize Pětka je Iveta Bartošová.
Autor: TV Pětka

Hlavní hvězdou televize Pětka je Iveta Bartošová.

Lukáš Polák: Startuje nová celoplošná televize Pětka. Kde a jak ji naladit a kdo za ní stojí?

GALERIE: Večírek ke startu televize Pětka

Lukáš Polák: Nová celoplošná televize Pětka má už svůj web. Zařadí ji i Telefónica do O2TV

Lukáš Polák: Satelitní diváci bez karty včera neviděli díky omylu zahájení celoplošné televize Pětka

Seriál Obchoďák končí, druhé řady se nedočká

Podzimní klání původních premiérových seriálů má první oběť. Prima family se rozhodla, že nebude pokračovat v natáčení seriálu Obchoďák, který podle slov jejího programového ředitele Petra Vladyky byl dosud nejdražším projektem této televize v hrané tvorbě. Původně chtěla Prima vyrobit druhou řadu Obchoďáku a nasadit ji do vysílání v jarní sezóně příštího roku. Nakonec se ale rozhodla projekt ukončit hned po odvysílání první řady, protože “nenaplnil dokonale očekávání”.

Televize chtěla původně Obchoďák vysílat od začátku září každé pondělí a středu od 20 hodin. Kvůli úrazu herečky, která ztvárnila hlavní hrdinku seriálu, se ale jeho výroba protáhla a Prima musela hýbnout se schématem. Na pondělí a středeční večery vrátila svůj seriálový evergreen Cesty domů, který původně chtěla postavit proti obdobně zaměřené Ordinaci v růžové zahradě 2 na Nově a Obchoďák začala vysílat až v polovině září vždy v úterý a ve čtvrtek od 21:40, aby se nekryl s Ordinací na Nově. K částečnému souběhu obou seriálů ale nakonec došlo.


Foto: Jan Potůček, DigiZone.cz

Dříve velké lákadlo, nyní velký propadák – seriál Obchoďák

Jan Potůček: Obchoďák končí, Prima family se rozhodla, že druhou řadu seriálu už nenatočí

Stručně

Nový vysílač pro Uherské Hradiště a široké okolí spustil operátor celoplošného televizního multiplexu 4, ostravská společnost Digital Broadcasting. Podle jejího majitele Radima Pařízka využívá lokalitu Rovnina, odkud vysílá na kanálu 42 výkonem 11 kW.

Jan Potůček: Multiplex 4 spustil nový vysílač v Uherském Hradišti. Vysílá z Rovniny na kanálu 42

Půldenní výpadek vysílání prožily v úterý odpoledne české verze sportovních kanálů Eurosport a Eurosport 2. Důvodem byl zásah pirátů, kteří se prolomili do vysílání družice Hotbird, přes kterou jsou jazykové mutace Eurosportu vysílány a začali na stejných frekvencích vysílat jiný obsah.

Jan Potůček: Piráti odřízli českou verzi Eurosportu na půl dne od distribučního satelitu Hotbird

Jan Potůček: České Eurosporty se stále potýkají s výpadky, bez problémů jsou pouze HD verze

Jan Potůček: UPC kvůli problémům Eurosportu dočasně převádí jeho HD verzi do SD kvality

Mimořádného úspěchu v oblasti dálkového příjmu dosáhl v noci ze čtvrtka na pátek čtenář serveru DigiZone.cz Daniel Neumann. V Plzni se mu podařilo zachytit signál digitálního rozhlasu DAB+ ze švýcarského vysílače Säntis vzdáleného 409 km.

Lukáš Polák: Poslechněte si, jak hrál v Plzni díky inverzi digitální rozhlas ze Švýcarska

Zákulisí měření televizní sledovanosti a fungování peoplemetrů odhaluje nová internetová stránka www.peoplemetry.cz, kterou dnes spustila společnost Mediaresearch, dodavatel peoplemetrových dat pro Asociaci televizních organizací (ATO).

Jan Potůček: Standa Peoplemetrák vysvětluje na webu Peoplemetry.cz, jak se měří sledovanost

Z obrazovky televize Barrandov zmizí jeden z pořadů, který tato stanice vysílá od svého vzniku v lednu 2009. Podle serveru Médiář.cz nový management rozhodl o ukončení Politické střelnice, satirického pořadu Zuzany Bubílkové.

Jan Potůček: Nové vedení Barrandova ruší Politickou střelnici, satirický pořad Zuzany Bubílkové

BRAND24

Skupina televizí Nova se v rámci serveru Voyo.cz potýká nejen s pirátstvím u seriálů a filmů, ale také u přímých přenosů. V rozhovoru pro náš sesterský web Lupa.cz to uvedl ředitel nových médií tohoto mediální domu Pavel Krbec.

Lukáš Polák: Diváci nám „pirátí“ i živé přenosy, stěžuje si šéf nových médií na Nově Pavel Krbec

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).