Hlavní navigace

Prima nechce říct, jestli své připomínky zítra zveřejní

5. 6. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
5. 6. 2007

Televize Prima avizovala ve své tiskové zprávě, že 6. června zveřejní své připomínky k návrhu legislativních změn souvisejících s digitalizací. Podobně jako televize Nova, ani druhá česká komerční stanice svůj závazek nejspíš nedodrží. Serveru DigiZone.cz to naznačil výkonný ředitel Primy Petr Chajda, nic podrobnějšího ale nechtěl sdělit.

Obraťte se na mluvčího Ladislava Pavlíka, který k tomu zpracovává tiskovou zprávu, bylo jedinou odpovědí Petra Chajdy pro čtenáře DigiZone.cz. Tiskový mluvčí byl ale stejně sdílný, jako jeho vedení: Vzhledem k tomu, že se jedná o stále probíhající proces, nemohu vám v tuto chvíli dát žádné bližší informace. Jakmile to bude možné, samozřejmě vám stanovisko zašlu. Při snaze zjistit alespoň, kdy Prima oznámí datum zveřejnění svých připomínek, reagoval Ladislav Pavlík slovy: Dnes to určitě nebude. Počkejte si na některý z následujících dní.

BRAND24

tiskové zprávě ze 26. května přitom stejný Ladislav Pavlík tvrdil: Požádali jsme o prodloužení lhůty k předložení komentáře digitální novely do 6. června tohoto roku. Samotná zpráva s titulkem Prima TV varuje před zhroucením TV trhu a obsahující tvrzení, že příliš rychlý proces digitalizace by mohl vést ve svém důsledku až ke zhroucení televizního trhu a omezení dostupnosti současných programů pro diváky, byla na hranici postihnutelnosti trestním zákonem.

Prohlášení Primy totiž nebylo ničím podložené a mohl by se na něj aplikovat paragraf 199 z odstavce o Šíření poplašné zprávy, kde zákon 140/1961 Sb. uvádí: Kdo úmyslně způsobí nebezpečí vážného znepokojení alespoň části obyvatelstva nějakého místa tím, že rozšiřuje poplašnou zprávu, která je nepravdivá, bude potrestán odnětím svobody až na jeden rok nebo peněžitým trestem. Případě prohlášení Primy se mohli cítit znepokojeni všichni televizní diváci v České republice.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).