Hlavní navigace

Prima love snížila velikost datového toku v síti 3. Stále je však v normě

8. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
8. 3. 2012

Čtenáři DigiZone.cz si všimli, že v zemském digitálním multiplexu 3 došlo k poklesu velikosti datového toku kanálu Prima love. Ještě dva týdny zpátky měla nahrávka o délce 110 minut velikost 3GB, nyní je to při stejné délce skoro o 800MB méně. A opravdu, MediaInfo hlásí rozdíl mezi těmito nahrávkami více než 1Mb/s, popsal aktuální situaci našemu webu čtenář Ondřej Uher.

ČTĚTE TAKÉ: Prima love dnes slaví první narozeniny

Server DigiZone.cz se při této příležitosti obrátil pro vyjádření přímo na provozovatele této sítě, společnost Czech Digital Group (CDG). Zpracování programu Prima love v multipexu 3 probíhá v rámci technických podmínek daných platnou smlouvou mezi FTV Prima s.r.o. a CDG a.s. Pro dosažení maximální kvality zpracování obrazu pracuje kompresní technologie v systému statistického multiplexu, uvedl pro DigiZone.cz tiskový mluvčí operátora Kamil Chalupa.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Ostravská televize Polar vstoupí do multiplexu 3, odstartuje 5. března

Okamžitý datový tok je systémem přidělován jednotlivým programům dle okamžité prostorové a časové členitosti obrazu s dlouhodobým středním datovým tokem i hraničními datovými toky stanovenými smlouvou. Může se tak stát, že při některých náročnějších pořadech se střední datový tok navýší, při jiném typu pořadu je naopak nižší. Dlouhodobě však neklesá pod smluvní hodnoty, uvedl dále Chalupa. Pokud tak velikost datového toku klesla podle našich čtenářů z přibližně 4,7 na 3,4 Mbps, vše je v pořádku, protože jde o hodnotu, která je ošetřena dohodou Primy i CDG.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).