Hlavní navigace

Prima Cool přiblíží v dokumentárním seriálu svět fotbalových chuligánů

26. 4. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Seriálový dokument s originálním názvem The Real Football Factories International ukáže extrémní stranu sportu, plnou nadšení i organizovaného násilí

Svět fotbalových hooligans přiblíží v desetidílném britském seriálu Hooligans – zákon tribuny (Real Football Factories International) Prima Cool. Vysílal jej bude od 1. května každé úterý ve 20:15 hod., tedy proti Ordinaci v růžové zahradě 2 na Nově, která cílí na diametrálně odlišné publikum – ženy. „Unikátnost dokumentu spočívá i v tom, že některé ze skupin hooligans vpustily filmový štáb díky moderátoru Dannymu Dyerovi přímo mezi sebe,“ přiblížil PR koordinátor Primy Cool Filip Sychra.

K TÉMATU: Prima Cool bude vysílat fotbalovou Ligu mistrů, získala práva na tři roky

BRAND24

Britský herec Danny Dyer se proslavil jako hrdina filmu Hooligans, který patří mezi oblíbené snímky extrémních fanoušků fotbalu. „Proto si ho pustí k tělu a ukážou mu svůj nebezpečný svět,“ vysvětluje Sychra. „O emoce a vyhrocené okamžiky nebude nouze. Když se dostane do kotle a je přímým svědkem rvaček, výbuchů, a dokonce i střelby, jde Dannymu mnohdy o život.“ Seriál sleduje řádění fotbalových chuligánů v Evropě, ale také v Jižní Americe.

„Dokument si všímá také náboženské, sociální a ekonomické situace v daných zemích a vše dokresluje autentickými záběry. Na Balkáně například dokument odhalí, že k propuknutí občanské války v 90. letech částečně přispěla i potyčka mezi příznivci Dynama Záhřeb a FK Crvena zvezda Bělehrad,“ dodává PR koordinátor Primy Cool.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).