Hlavní navigace

Prima Cool přejde od 8. března na celodenní vysílání, i dopoledne

17. 2. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 2. 2011

Start třetího programu Primy, ženského kanálu Prima love, se odrazí v rozšíření vysílání Primy Cool pro mladé. Dosud tato televize vysílá ve všední dny až od 11:00 hod., dopolední blok tvoří vysílání televize R1 s ranním regionálním vysíláním a seriály. R1 se však od 8. března přemění na nový samostatný program Prima love a uvolněné dopoledne zaplní sama Prima Cool, která tak začne téměř dva roky od svého vzniku vysílat celodenně.

K TÉMATU: Prima love bude plnoprávný program v multiplexu 3 a na satelitu

Přejmenování R1 na Primu love umožnila Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), která na žádost Primy změnila licenční podmínky televize R1 i její název. Základní podmínka, kterou jsou regionální vstupy do vysílání tohoto programu, však Primě love zůstane. Regionálnímu zpravodajství a publicistice bude věnovat první dvě hodiny vysílání každý všední den, tedy od 6:00 do 8:00 hod., jako je tomu teď na Primě Cool, respektive jejím dopoledním bloku R1.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Prima Cool v lednu dostihla ČT 2, zpravodajská ČT 24 zase Novu Cinema

Přechod na celodenní vysílání by mohl Primě Cool snížit celodenní podíl na sledovanosti, protože dosud je tato televize měřená pouze v časech, kdy vysílá pod svým logem. Dopolední bloky R1 ve všedních dnech jsou měřeny zvlášť a v lednu se jejich celodenní podíl pohyboval okolo 0,1 procenta. Oproti tomu Prima Cool dosáhla v lednu celodenního podílu 3,28 procenta u diváků starších patnácti let.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).