Hlavní navigace

Prima Comedy Central uvede ve čtvrtek maďarskou animovanou komedii Distrikt

16. 11. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Prima Comedy Central
Znáte jiné animované postavičky z Maďarska než svéráznou rodinu Smolíkových? Pokud ne, tak si na seznam přidejte také obyvatele 8. budapešťského okrsku, kteří rozhodně nepatří mezi svatoušky.

Prima Comedy Central uvede tento čtvrtek maďarskou animovanou komedii Distrikt!, která spojuje klasický motiv zakázané lásky ve stylu Romea a Julie, Cestu do pravěku a budapešťské ghetto do jednoho filmu.

Maďaři, Romové, Číňané, Arabové, Američané, Němci, prostitutky, feťáci, pasáci, zvířata i policajti. To je zjednodušený výčet z pestré směsice obyvatel, kteří žijí v 8. okrsku, nevábné budapešťské čtvrti, kde je možné všechno. V tomto prostředí s vlastním smyslem pro zákon i čest se chudý cikánský mladík Richie zamiluje do Julie, dcery místního pasáka. Jenže aby mohl skoncovat s vleklými rodinnými spory a žít s Julií svůj vysněný život, potřebuje peníze.

Získat bohatství a srdce své milované se Richie rozhodne vskutku netradiční cestou – návratem do minulosti a vybíjením mamutů, jejichž těla nechá přeměnit na ropu. Jenže náhlá hojnost ropy po Richieho návratu do přítomnosti způsobí v konečném důsledku více škody než užitku. I přes obrovskou lavinu změn a průšvihů jsou však obyvatelé ghetta odhodláni zajistit, že 8. okrsek zůstane stále stejný, ať se děje co se děje.

BRAND24

Tvůrci využili pro film inovativní techniku animace, při které výtvarníci nejdříve vytvořili 350 obličejových fotografií herců a následně tyto fotografie použili jako základ pro vyjádření jednotlivých postav a animace hlav. Tělo každé postavy bylo dokresleno klasickou technikou. I díky tomuto přístupu k animované tvorbě zazářil film Distrikt! na řadě světových filmových festivalů, mezi něž patří i Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech. Na domácí půdě snímek vyhrál hned dvě ocenění v rámci Maďarského filmového týdne – první za nejlepší vizuální design a druhou za nejlepší experimentální film.

Vydejte se s námi na exkurzi do okrajových čtvrtí Budapešti ve čtvrtek 17. listopadu ve 22:00 na Prima Comedy Central.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od roku 2016 do února 2019 vedl DigiZone.cz. Do redakce přišel z týdeníku Marketing & Media. V minulosti působil jako marketingový manažer Českého rozhlasu, redaktor týdeníku Strategie nebo reportér pořadu Občanské judo.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).