Hlavní navigace

Prima bude na jaře odvážná. Herců z „jihovýchodu“ se nebojí

2. 2. 2011
Doba čtení: 6 minut

Sdílet

 Autor: 115393
Televize Prima představila včera v pražském Hotelu Yasmin programové novinky na jaro - ve stejný den, jako to udělala konkurenční Nova, jen o dvě a půl hodiny později. Přesto, že si tuzemská komerční dvojka nemůže dovolit tak pompézní tiskovou konferenci jako její soupeřící skupina, bylo vidět především v očích generálního ředitele Primy Marka Singera nadšení, s nímž představoval nové formáty. Co si myslí o experimentu Šéfka, reality show s Norou Mojsejovou, která moc českým divákům neříká a bude konkurovat SuperStar na Nově? Věří mu především proto, že kvóta osmi tisíc přihlášených do castingu padla už během prvních několika dní.

Stěžejním formátem jarního schématu je Šéfka

Slovenská kontroverzní podnikatelka Nora Mojsejová toho příliš tuzemským divákům neřekne. Naopak u našich východních sousedů je spolu se svým manželem označována hanlivě některými lidmi jako drzá cikánka. Právě to by ale mohlo přilákat i tuzemské diváky. V reality show Šéfka bude výhrou sto tisíc dolarů v podobě ročního platu. Výherce bude pracovat pro již zmíněnou Mojsejovou a její módní značku Fashion. Všichni uchazeči castingu budou muset projít pomyslným přísným sítem a budou muset podnikatelku přesvědčit o svých kvalitách. Šestnáct kandidátů bude muset o své vysněné místo tvrdě zabojovat a Šéfku přesvědčit, že právě jim by měla svěřit vedení svého módního domu.

Prima nasadí Šéfku od března na nedělní prime time od 20 hodin, přímo proti druhé řadě Česko Slovenské SuperStar na konkurenční Nově. V souboji o místo s měsíčním platem kolem 150 tisíc korun si soutěžící určitě nebudou brát servítky, slibuje Prima. Atraktivní by měla být pro diváky především skutečnost, že se mohou těšit na běžné lidi, nikoliv na manažery nebo nějaké jiné vysoce postavené funkce. Formát vzniká opět ve spolupráci se slovenskou televizí Joj, a to po úspěchu Česko-Slovenského talentu. Právě Joj na něm zřejmě vydělá víc než Prima, protože Nora Mojsejová je pro slovenské diváky atraktivnější a mohla by narušit průběh SuperStar na konkurenční Markíze. Na Primě však zdaleka nepůjde o poslední „federální“ soutěž. Televize má v záloze ještě další ročník již zmíněné talentové show a také soutěž X Factor, které si nechává na letošní podzim, respektive příští rok.

Šéfka - inzerát televize Joj

Soutěžní reality show Šéfka s Norou Mojsejovou chce Prima konkurovat Česko Slovenské SuperStar na Nově (Foto: Mediálne.sk)

Partička: Měla být na Nově, ale bude na Primě. Předcházet jí budou rozvody

Televize Nova přichází o dva ze svých dlouholetých bavičů – Michala Suchánka a Richarda Genzera. Znamená to, že končí i jejich talkshow Mr.GS. Nova slibovala inovaci a svůj pořad Partička dokonce už představila i ve vysílání a na webu. Oba moderátoři a herci se ale rozhodli pro změnu. Svůj pořad nabídli Primě, která jim prý maximálně vyšla vstříc. A česká komerční dvojka slibuje zábavu tak hustou, že by se dala krájet. Nový formát Primy ponese označení Partička a bude vysílán každý pátek od 21:00 před Show Jana Krause (ta bude začínat ve 22:00). Do studia si pozvou na pomoc kolegy Igora Chmela, Ondřeje Sokola a Daniela Dangla. Podobnost názvu se zábavným pořadem na slovenské televize Markíza není náhodná, projekt podle generálního ředitele Primy Marka Singera vychází právě ze vzoru na slovenské nejsledovanější televizi. Produkovat ji bude společnost Maya stejně jako u našich východních sousedů. Půjde pouze o její pražskou pobočku. V pátečním prime-timu, tedy hlavním vysílacím čase, ovšem nepůjde o jedinou novinku. Česká komerční dvojka chystá nový seriál Aféry s hercem Pavlem Křížem coby právníkem. V nich se budou řešit rozvody jeho klientů. Každý díl bude uzavřenou epizodou, v níž se bude pochopitelně snažit zjistit, na čí straně je vina. Začínat bude ve 20 hodin.

Mami, ožeň mě!

Přesně tento výkřik zoufalého synáčka bude také názvem pro další novinku Primy. Osm starých mládenců může prostřednictvím televize najít životní lásku. Nový projekt, který se právě rozbíhá, bude o starostlivých matkách, které se rozhodly najít ženu svým dospělým synům, kteří stále žijí pod jejich střechou a rádi využívají pohodlí rodinného domu. Pořad, jehož nasazení zatím nebylo oznámeno s přesným termínem, již zahájil nábor potencionálních soutěžících, kteří se mohou hlásit Primě elektronicky, telefonicky nebo prostřednictvím SMS. Vizitky starých mládenců, které dostane tvůrčí tým do rukou, budou mít za cíl nalákat co nejvíce mladých, krásných a nadějných nevěst. Každý syn si vybere z nabídky dvě dámy, které jej nejvíce osloví, a pozve je k sobě domů. Licenci pro tuto reality show získala Prima z Německa, stejně jako slovenská Joj, která ji také uvede na jaře. Původní německý formát nese název Schwiegertochter gesucht a od roku 2007 ji vysílá komerční televize RTL.

Budou pokračovat další oblíbené pořady. Rozjede se Farmář

Prima konečně rozjede svou reality show Farmář hledá ženu, jejíž úvodní (castingový) díl odvysílala již loni v létě (s mizernou sledovaností něco přes 200 tisíc diváků). Česká komerční dvojka pomůže několika osamělým farmářům najít partnerky, které se nakonec mohou stát i jejich manželkami. Diváci budou mít jedinečnou příležitost sledovat navazování vztahů v reálném prostředí, uprostřed přírody a tvrdé práce, slibuje Prima. Stejně jako v případě formátu Česko Slovensko má talent jde o jeden z pořadů, jehož práva vlastní společnost FremantleMedia (v originále Farmer Wants A Wife), i když tento bude pochopitelně komornější. Diváky bude pořadem provázet moderátorka Laďka Něrgešová, která stála například po boku Ondřeje Brzobohatého v první SuperStar a hlasem pravidelně provázela posluchače na rozhlasové stanici Frekvence 1.

Reality show bude mít třináct částí, každá bude mít stopáž 50 minut. Ve vysílání se objeví od března, přesný vysílací den a čas však televize zatím nesdělila. Prima se rozhodla také pokračovat ve formátu Čápi s mákem z loňského září, který byl na Slovensku na televizi Joj uveden jako Kapr na dortu. Přesto, že bylo vloni odvysíláno pouze několik dílů, diváci si tento pořad zamilovali především kvůli vystoupení Ivety Bartošové nebo modelky Agáty Hanychové (a stal se jedním z nejvyhledáva­nějších televizních pořadů přes stránky portálu Seznam.cz za loňský rok). Prima pochopitelně pokračuje také v oblíbeném seriálu Cesty domů, do kterého nastoupila moderátorka a modelka Iva Kubelková. Z dalších formátů se mohou diváci těšit na pokračování S Italem v kuchyni, Nikdo není dokonalý, Prostřeno a Soukromá dramata.

Na seriálové akvizice příliš nezbylo

Co se týká akvizice, Prima prezentovala na tiskové konferenci pouze jednu z nich, a to pátou sérii Sběratelů kostí. Tuzemská komerční dvojka slibuje, že ani v této řadě seriálu nebudou mít Temperance Brennanová s agentem Seeleyem Boothem klid. Stručná anotace by zněla následovně: Hned poté, co se zvláštní agent zotaví z operace, Kůstka navštíví vědmu Avalon Harmonii, která jí nejen předpoví, že je na křižovatce velkého štěstí a smrti, ale zároveň je to právě ona, která ji k ohrožení života dovede. Hlavní hrdinové seriálu však překonají i tuto nebezpečnou situaci a v nové sérii Sběratelů se dále vloží například do případu ohrožení národní bezpečnosti. Generální ředitel Primy Marek Singer na tiskové konferenci uvedl, že zdůrazněním krimiseriálu chce Prima dát prostor divákům, kterým se nelíbí sladkobolné telenovely (narážel tak na turecký seriál Tisíc a jedna noc, který nabídne Nova).

Diváci se dočkají také sté epizody Sběratelů kostí. Tato úloha padne konkrétně na šestnáctou část páté řady. V ní se ohlédneme o šest let zpět. Druhou seriálovou novinkou pak bude Námořní vyšetřovací služba, v originále NCIS: Los Angeles, v hlavních rolích s LL Cool J a Chris O'Donnellem. Filmy by měly především pobavit – půjde o komedie. Konkrétně můžeme jmenovat například Popelku, Rozchod, Božského Evana nebo Když si Chuck bral Larryho.

BRAND24

Prima Cool si přetáhla z Publicu pořad Re-Play. Nasadí sedmou Futuramu

Z lifestylové televize Public míří na Primu Cool herní magazín Re-Play. Divákům se představí poprvé v novém již tuto sobotu a půjde zároveň o první původní formát této stanice. Tvářemi novinky budou Mikoláš Tuček a Alžběta Trojanová. Herní magazín je pochopitelně určen pro všechny milovníky počítačových her a konzolí. Pořad diváky seznámí s připravovanými novinkami, uvede rozhovory ze zákulisí herního světa a vedle dalších rubrik se chystá představit i exkluzivní reportáže z výstav a prostředí výrobců her.

Aktuální dění budou přinášet také webové stránky na adrese www.re-play.cz. Oba představitelé prvního původního pořadu na Prima Cool jsou srdce hráči, respektive mají v této oblasti dlouholetou praxi. Tuček působil jako dlouholetý šéfredaktor časopisu Score, na stejném postu ovšem v jiném médiu (webu Hratelně.cz) byla i Trojanová. Diváci se tak mají možnost pochopitelně těšit na zasvěcený pohled na tuto scénu. Milovníci seriálu Futurama se pak dočkají zbrusu nové sedmé série z loňského roku o třinácti epizodách. Animáky bude zastupovat také Cleveland show, jejíž první série má 21 epizod.

Na který novinkový formát Primy se těšíte nejvíce?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).