Hlavní navigace

Přijíždí Obama a Medveděv. ČT 24 opět nabídne speciál s Moravcem

7. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 4. 2010

Americký prezident Barack Obama a jeho ruský protějšek Dmitrij Medveděv podepíšou zítra pravděpodobně na Pražském hradě smlouvu o jaderném odzbrojení. Česká republika se tak stane na následující dva dny centrem světového dění, u kterého nebude chybět žádná ze zpravodajských stanic, jako jsou např. CNN, Fox News, BBC Wolrd News, Al-Jazeera nebo Euronews.

BRAND24

Tato událost ale pochopitelně bude číslem jedna také pro tuzemský kanál ČT 24. Česká zpravodajská jednička začne dění pokrývat již od dnešního večera, konkrétně od 18.30, kdy nabídne speciál Obama – Medveděv s názvem Nový start, který bude moderovat Pavlína Kvapilová. Informovat bude nejenom o programu obou prezidentů, ale také o tom, co již Dmitrij Medveděv absolvoval na Slovensku a co přinese schůzka s presidentem Česká republiky Václavem Klausem.

Vrcholným dnem však bude čtvrtek 8. dubna, kdy do Prahy přiletí na setkání s Dmitrijem Medveděvem americký prezident Barack Obama. V tuto chvíli do moderátorského křesla usedne Václav Moravec, aby ve zpravodajském maratonu zprostředkoval divákům klíčové okamžiky schůzky: od příletu amerického prezidenta přes podpis smlouvy o jaderném odzbrojení ve Španělském sále Pražského hradu až po večerní setkání Baracka Obamy s hlavami států střední a východní Evropy v rezidenci amerického velvyslance. Signál ČT budou přebírat a šířit do světa organizace a společnosti jako EBU, FOX nebo REUTERS či APTN.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).