Hlavní navigace

Přenosy hokejového play-off neuvidí diváci v České televizi všechny

21. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 3. 2011

Některé přenosy play off z hokejové extraligy se na obrazovce České televize na živo neobjeví. Veřejnoprávní médium to vzkazuje divákům v souvislosti s tím, že mezi ČT a jednotlivými kluby není možné dosáhnout kompromisu a nabídnout utkání v atraktivnějším čase. Dříve bylo možné vysílat sport také na programu ČT 2, od letošního roku je už však téměř výhradně doménou kanálu ČT 4.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Sportovní kanál ČT 4 už živě vysílá pro iPhony a iPady, stejně jako ČT 24

Časovou kolizi extraligy a fotbalové Gambrinus ligy bylo nutné řešit ústupky obou stran. Zatímco fotbalové kluby bez výjimky ustoupily, z hokejové extraligy souhlasily s časovým posunem pouze 2 kluby ze 14, vzkázal divákům výkonný ředitel programu ČT 4 Jiří Ponikelský. Protože týmy Třince a Vítkovic odmítly vysílání svého duelu od sedmi, případně půl osmé, nebo klasických 18:10, nabídne ho ČT 4 pouze v repríze. Gambrinus liga má v tomto případě bohužel přednost také proto, že je u ni pevně stanovený konec a na obrazovkách ji sleduje i více diváků, okolo 240 tisíc, tedy přibližně dvojnásobek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).