Hlavní navigace

Přemysl Svora novým šéfredaktorem vlastní tvorby v pražské TV Metropol

23. 5. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Někdejší programový ředitel TV Barrandov působil v Metropoli a TV Pětka už za minulého provozovatele, od letošního března byl šéfredaktorem zpravodajství

Oddělení vlastní tvorby a redakci lifestylových magazínů pražské TV Metropol nově vede Přemysl Svora, který od března tohoto roku působil ve stejné televizi jako šéfredaktor zpravodajství. Agentuře ČTK to sdělila Pavla Míčová, PR manažerka vydavatelství Mladá fronta, které prostřednictvím firmy MF TV zajišťuje provoz TV Metropol a žádá Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o udělení nové vysílací licence pro tento program. Na jejím základě chce TV Metropol provozovat od letošního července.

K TÉMATU: Věřitelé TV Metropol nevěří: zadlužená firma skončí, ale televize pojede dál

Svora působil v Metropoli a její sesterské televizi Pětka, která mezitím již zanikla, už za minulého vedení. Byl dramaturgem Pětky. Předtím působil jako historicky první programový ředitel TV Barrandov, šéfredaktor zpravodajství RTA či redaktor zpravodajství Novy. Poslední zmiňovanou televizi se mu podařilo mystifikovat informací o údajném postřelení jednoho z členů vlády premiéra Miloše Zemana a dostal tuto zprávu do hlavní zpravodajské relace Televizní noviny. Jejím prostřednictvím si udělal reklamu na vlastní bulvární týdeník Pres.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Moderátorka Digiportu na Fandovi Veronika Hong tváří pražské TV Metropol

Svora je také autorem kontroverzní knihy Sedm dní, které otřásly Hradem, v níž rozebíral údajný vztah tehdejší první dámy Dagmar Havlové s hradním lékařem Milošem Rýcem. Svorům nástup do TV Metropol pod novým vedením provázel odchod dosavadního programového ředitele a šéfa zpravodajství Denise Gaidoše. Novou výkonnou ředitelkou stanice se nedávno stala Kateřina Černá, šéfdramaturgem Martin Černý. Původní provozovatel televize, společnost Metropol TV, s.r.o., v březnu skončila v insolvenčním řízení a už oznámila RRTV, že vrací vysílací licenci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).