Hlavní navigace

Premiérovou pohádku nabídne na Vánoce i Regionálnítelevize CZ. Mikolu z Koločavy

11. 12. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Film natočený podle knihy Nikola Šuhaj loupežník natočili herci s mentálním postižením a byl oceněn mezinárodním filmovém festivalu Mental Power Prague Film Festival 2011

Vlastní pohádkovou premiéru připravuje na Štědrý večer Regionálnítelevize CZ, televizní stanice, která nabízí mix regionálního zpravodajství a publicistiky od více než dvou desítek regionálních a lokálních studií z celé České republiky. 24. prosince od 20 hodin odvysílá filmovou pohádku Mikola – tenkrát na Koločavě z produkce občanského sdružení AKZ, jež se zaměřuje na práci s mentálně postiženými lidmi.

K TÉMATU: V Plzni odstartoval regionální multiplex DVB-T, vysílá v něm Regionálnítelevize CZ

“Film, ve kterém účinkují lidé s mentálním postižením a jenž byl oceněn na mezinárodním filmovém festivalu Mental Power Prague Film Festival 2011, byl natočen podle předlohy díla Ivana Olbrachta Nikola Šuhaj Loupežník pod taktovkou režiséra Jiřího Svobody. Jeho patronem se stal herec Miroslav Donutil,” sdělila výkonná ředitelka Regionálnítelevize CZ Eva Stejskalová. Pohádce bude předcházet vánoční díl z cyklu Putování s labužníkem a záznam vánočního galaprogramu souboru Malá Jasénka moderovaného jeho dlouholetým členem Romanem Vojtkem.

ČTĚTE TAKÉ: Regionálnítelevize.cz vstupuje do multiplexu 4, bude vysílat v rámci TV Pohoda

BRAND24

Na stříbrnou neděli stanice připravuje od 18 hodin záznam charitativního koncertu pro dětský domov v Senožatech a ústav sociální péče v Těchobuzi a zlatá neděle ve stejný čas přinese divákům záznam vánočního koncertu kapely Veselá bída s Františkem Segradem, který účinkoval v Horáčkově lyrikálu Kudykam. “Mezi svátky a na Silvestra televize dále odvysílá reprízy exkluzivních rozhovorů s Michalem Horáčkem a profesorem Martinem Hilským, medailon o fenomenálním dostihovém trenérovi Františku Holčákovi či záznamy divadelních představení Roura k rouře pasuje z pera Jacqua Préverta, dále Brouka v hlavě Georgese Feydeaua či Gogolovy Hráče,” přiblížila Stejskalová.

Regionálnítelevize CZ, která vysílá na satelitní pozici 23,5 stupně východně a také pozemně prostřednictvím Regionální sítě 1 v Českých Budějovicích a Plzni, nabídne o svátcích rovněž záznam České mše vánoční Jakuba Jana Ryby v podání žáků ZUŠ z Pelhřimovska a mladých hudebníků. “Třešničkou na dortu pak bude záznam společného galakoncertu fokloristů Jarmily Šulákové a Josefa Laži konaného u příležitosti jejich životních jubileí 70 a 80 let,” doplnila ředitelka stanice. V průběhu prosince a ledna se na Regionálnítelevizi CZ také objeví dokumentární cyklus Odkaz předků z produkce křesťanské TV Noe o záchraně zničených kostelů. Stanice jej nabídne každou středu od 20:40 hod.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).