Hlavní navigace

Překvapení z Vysočiny: Vysílač Javořice bude šířit regiony ČT 1 pro Čechy

28. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
28. 3. 2011

Zajímavá situace nastane od 11. dubna na vysílači Jihlava – Javořice. Právě tehdy se totiž vrátí regionální zpravodajství Události v regionech na program ČT 1. Javořice ovšem nezačne šířit vysílání pro jižní Moravu, tedy to brněnské, ale pro Čechy. Diváci, kteří přijímají signál z tohoto vysílače, uvidí stejné Události v regionech, jako se vysílají z Prahy. Informuje o tom web Digitálně.tv, který je jednou ze součástí státní informační kampaně k přechodu na digitální vysílání.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Pražský test DVB-T2 by se měl rozšířit na jihočeskou Kleť a do Jihlavy

Česká televize se na základě žádosti starostů obcí z Kraje Vysočina rozhodla od 11. dubna 2011 nahradit své jihomoravské vysílání z vysílače Jihlava-Javořice vysíláním určeným pro Čechy, konstatuje Národní koordinační skupina (NKS) a dodává, že generální ředitel ČT Jiří Janeček shledal tento krok logickým a veřejnoprávní médium s ním nebude mít ani technické problémy. V zahraničí není vysílání pro jinou oblast nic neobvyklého. Například vysílač Untersberg u našich západních sousedů šíří nejen digitální programy německé, ale i rakouské, a to právě díky dohodě obou států. Lokalita se totiž nachází na pomezí Bavorska a Salzburska.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).