Hlavní navigace

Předsedou Rady České televize se stal její dosavadní místopředseda Jaroslav Dědič

21. 5. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Čeká nás mimo jiné debata o budoucím financování veřejnoprávní televize a stali jsme se zároveň poradci při vzniku nového mediálního zákona o ČT,“ řekl dnes radním Jaroslav Dědič.

Rada České televize dnes na svém zasedání zvolila 14 hlasy svým předsedou jejího dosavadního místopředsedu Jaroslava Dědiče, který byl zároveň jediným kandidátem na tuto funkci. Dědič už radu vedl formálně od poloviny března, kdy vypršel mandát dosavadnímu předsedovi Milanu Uhdemu. Ten sice do Rady ČT opět kandidoval, nedostal se ale ani do užšího výběru nominovaných, z nichž Poslanecká sněmovna vybírala šest nových radních. Podobně skončila i dlouholetá místopředsedkyně Rady ČT Dana Eklová.

BRAND24

K TÉMATU: Rada České televize si zvolí nového předsedu a místopředsedy 21. května

V dnešní volbě mohl každý radní navrhnout jen jednoho kandidáta. Dlouho a velmi usilovně jsem se jí bránil. Za 12 měsíců mně končí mandát, tím pádem automaticky zanikne i mandát předsedy. Myslím si, že v Radě ČT jsou mnohem zkušenější lidé, ale kandidaturu jsem nicméně přijal. Budu rád, pokud se později podaří najít jinou osobnost, která bude zvolena předsedou s plným mandátem. Rozhodně ale tento mandát nechci nijak zlehčovat. Čeká nás hodně práce, uvedl Dědič.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).