Hlavní navigace

Předseda Rady ČTÚ diskutoval se čtenáři Lidovek.cz

19. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
19. 11. 2008

Dnešní vydání deníku Lidové noviny přináší na straně 11 výběr těch nejzajímavějších odpovědí z chatu serveru Lidovky.cz s předsedou Rady Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ) Pavlem Dvořákem. Ten odpovídal jeho čtenářům na otázky spojené s přechodem na digitální vysílání. Ty např. zajímalo, kdy se uskuteční přechod na kompresní formát MPEG-4 AVC, což však je na rozhodnutí operátorů sítí a nikoliv tomto regulačním orgánu. Přiznal však, že přechod bude nutný v souvislosti se zahájením vysílání v HDTV.

BRAND24

Diskutující také zajímalo, proč se přechod neudělal formou velké kampaně, a pak by se jednorázově vypnuly všechny oblasti. Na to Dvořák odpověděl, že není možno postupovat navrženým způsobem, protože by to v mnoha případech znamenalo přerušení televizního příjmu na dlouhou dobu. V mnoha oblastech je totiž mnoho občanů odkázáno na využívání vysílačů malého výkonu. Předseda Rady ČTÚ také věří, že analogové vysílání bude v Praze ukončeno v dubnu 2009.

Kompletní text se objeví ve 12 hodin na tomto odkazu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).