Hlavní navigace

Pravděpodobně od zítřka se bude vysílat multiplex A v Praze dočasně ze tří míst

15. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
15. 9. 2008

AKTUALIZOVÁNO Mluvčí Českých Radiokomunikací Marie Fianová dementovala zprávu serveru DigiZone.cz, že by se společnost distancovala od problémů s příjmem digitálního signálu multiplexu A v Praze. Jako důkaz, že chce firma problém řešit, bude pravděpodobně od zítřka do provozu mimořádně uvedeno také digitální vysílání opět na vysílací věži na Žižkově. Nebude však šířeno ze stávajících, ale náhradních antén. České Radiokomunikace se snaží vyjít vstříc divákům a reagovat na problematický příjem, který ve svých domácnostech registruji, konstatovala pro DigiZone.cz mluvčí ČRa.

BRAND24

K TÉMATU: Radiokomunikace radí Pražanům, aby nepanikařili

Podle informací, které máme k dispozici, připravují v tuto chvíli technici Českých Radiokomunikací další náhradní anténní systém v lokalitě Praha – město (Žižkov) pro dokrytí digitálním signálem v oblastech, kde je problematický příjem způsobený především horizontální polarizací přijímacích antén. Přesný termín spuštění a výkon vysílače bude upřesněn v brzkých ranních hodinách. Veřejnost budeme informovat zítra, dodala Marie Fianová.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).