Hlavní navigace

Praha 10 přispívá na úpravy STA, ale jen pro multiplexy 1 a 2

17. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
17. 2. 2009

Městský úřad Prahy 10 rozhodl, že přispěje na úpravy společných televizních antén (STA) v domech vlastněných touto městskou částí sumou 2,5 milionu korun. Naváže tak na úpravy STA, které na městských domech proběhly loni na podzim a umožnily nájemníkům digitálně přijímat čtyři programy České televize obsažené ve veřejnoprávním multiplexu. Nyní k nim úřad přidá také multiplex 2 s programy nejsledovanějších komerčních televizí.

BRAND24

Jdeme nad rámec zákona, který nám ukládá zajistit nájemníkům příjem vysílání Českého rozhlasu a České televize a letos jim tak zajistíme i příjem digitálních soukromých kanálů, prohlásil podle serveru Digitálně.tv místostarosta Bohumil Zoufalík (ODS). Zákon však neříká, že majitel domu má zajistit pouze příjem veřejnoprávního rozhlasu a televize, nýbrž že má nájemníkům zpřístupnit televizní signál. Kolika programů a jakým způsobem, už zákon neurčuje.

Rozšíření digitálního vysílání se vztahuje jen na domy, které nadále zůstanou v majetku městské části – tedy nikoliv na ty, které jsou v současné době privatizovány, upozornil tiskový mluvčí městské části Praha 10 Jan Charvát. V Praze lze naladit ještě dva další multiplexy: digitální síť 3 s televizemi Óčko, Z1, Public a Noe, a síť 4 s programy ČT 1 HD, Nova HD a O2 Info.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).