Hlavní navigace

Pouze analog už má jen 5,5 % obyvatel Česka, DVB-T více než polovina

30. 5. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
30. 5. 2011

UVNITŘ GRAF Televizní signál pouze postaru, tedy prostřednictvím analogového šíření, přijímalo do konce března už jen 5,5 % obyvatel České republiky. Vyplývá to z takzvaného Kontinuálního výzkumu, který provedla v prvním čtvrtletí společnost Mediaresearch. Oproti stejnému období v loňském roce je to pokles o téměř 12 %. Pokud jde však o všechny dotázané, kteří kromě analogu přijímají i něco dalšího, těch je 11,7 %.

ČTĚTE TAKÉ: Jak digitalizace téměř zlikvidovala program ČT 2

Penetrace domácností závislých na analogovém vysílání je samozřejmě regionálně odlišná v závislosti na stavu vypínání analogu v dané oblasti. Největší podíl domácností závislých na ATV z hlediska krajů je v kraji Zlínském, téměř 30% domácností, uvedla při této příležitosti Pavla Chlebounová z agentury Mediaresearch. Satelitem se vybavilo 29 % domácností a kabelovou nebo IPTV televizi preferuje 24,3 % diváků. Pokud by se tedy oba druhy způsobu signálu sečetly, nad DVB-T by již získaly dominanci.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).