Hlavní navigace

Potvrzeno: Slovenská Trojka, sportovní kanál STV, v lednu skončí

22. 10. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
22. 10. 2010

Sportovní program Slovenské televize, Trojka, ukončí svoje vysílání k 1. lednu 2011. Rozhodlo o tom vedení STV, které doposud veškeré informace o chystaném konci programu STV 3 odmítalo. Od 1. ledna 2011 dochází ke zrušení vysílání na třetím vysílacím okruhu, píše podle serveru Mediálne.sk management STV v návrhu plánu na příští rok, kterým se bude na nejbližším jednání zabývat Rada STV.

K TÉMATU: Třetí program Slovenské televize, sportovní Trojka, má údajně skončit

Ekonomické důvody vedou management STV ke krutému rozhodnutí zastavit vysílání sportovní Trojky. Z ekonomického hlediska je to pochopitelný krok a plně respektujeme fakt, že momentálně neexistuje jiné východisko, cituje web vedení televize. Mediálne.sk přitom o plánovaném konci Trojky informovalo již v září, tehdy měl být termínem ukončení vysílání 1. listopad. Vedení STV tehdy tuto informaci popřelo.

ČTĚTE TAKÉ: Sportovní kanál Trojka se potápí a slovenský koncesionář pláče

Generální ředitel STV Štefan Nižňanský například tvrdil, že zrušením Trojky by televize nic neušetřila, protože tak jako tak podepsala smlouvu se společností Towercom na provozování veřejnoprávního multiplexu, v němž jsou minimálně čtyři programové pozice. Za šíření signálu bude STV platit stejné peníze, i kdyby v multiplexu vysílal jen jediný program. Kromě Trojky STV nespustí ani plánovaný čtvrtý program, zaměřený na zpravodajství.

Tipy C

FOTOREPORTÁŽ: Na návštěvě u… Trojky, sportovního kanálu Slovenské televize

Většina sportovních přenosů a pořadů se po zrušení Trojky vrátí na druhý program STV. Významnější sportovní přenosy však bude vysílat program STV 1, což se dělo už v letošním roce. Novinkou má být podle Mediálne.sk nový motoristický magazín na Jednotke. Sportovní Trojka zahájila vysílání v srpnu 2008 u příležitosti Letních olympijských her v Pekingu, které nabízela i ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).