Hlavní navigace

Postiženým pomůže s přechodem na digitální vysílání 22 infocenter

20. 8. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
20. 8. 2009

UVNITŘ ADRESÁŘ A OTEVÍRACÍ HODINY Dvaadvacet informačních center pro handicapované občany, která by měla v územních oblastech Praha a Plzeň pomáhat s přechodem na digitální příjem televize, zřídila Národní koordinační skupina pro digitalizaci televizního vysílání. Centra vznikla v místech, kde dojde letos v září a říjnu k vypnutí hlavních analogových televizních vysílačů.

DOKUMENT: Informační centra o přechodu na digitální vysílání pro handicapované občany (XLS, 25kB)

Ve specializovaných centrech si mohou zdravotně postižení spoluobčané vyzkoušet práci se set-top-boxem a přijít si pro radu ohledně přechodu na digitální televizní vysílání, sdělil mluvčí projektu digitalizace televizního vysílání Rostislav Starý. Dosud existovalo na území celé České republiky pouze jedno takové centrum na Praze 5.

BRAND24

Koncept informačních středisek pro handicapované občany se nám osvědčil, prohlásil národní koordinátor digitalizace Zdeněk Duspiva. Nově proto vznikla centra v Plzni, Chebu, Tachově, Sokolově, Karlových Varech, Lounech, Rakovníku, Chomutově, Mělníku, Kladně, Mladé Boleslavi, Kutné Hoře, Praze, Berouně, Příbrami, Benešově, Kolíně a Nymburku. Národní koordinační skupině pro digitalizaci je pomáhá provozovat občanské sdružení Trianon Čechy.

Cílem středisek je poradit, ukázat a demonstrovat, veškeré tyto služby jsou pro zdravotně postižené spoluobčany samozřejmě zdarma, sdělil šéf sdružení Jiří Mánek. Všechna centra fungují dva dny v týdnu a v provozu budou do 31. října, kdy dojde k vypnutí hlavních analogových vysílačů ve Středočeském kraji. O měsíc dříve, 30. září, skončí zemské analogové televizní vysílání na hlavních vysílačích v Plzeňském a Karlovarském kraji.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).