Hlavní navigace

Polsko čeká zítra další vlna vypínání analogu. Týká se tří vojvodství

27. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Vypínání zemského analogového signálu se tentokrát diváků v Čechách nebo na Moravě vůbec nedotkne. Vysílače se nachází ve vnitrozemí Polska nebo na severu země.

Polsko si na počátku tohoto měsíce vůbec poprvé vyzkoušelo, jaké to je, když bude některé z jeho vojvodství bez analogové televize a už ho čeká další vlna vypínání. Zítra nad ránem má být ukončeno šíření původní distribuce signálu z vysílačů Poznań – Śrem, Gdańsk – Chwaszczyno a Iława – Kisielice. Diváci v dotčených oblastech se tak už budou muset spoléhat výhradně na pozemní digitální signál, případně si opatřit některou alternativní formu distribuce oblíbených stanic.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Přišli jste o analogové vysílání z Polska? Možná se vás týká tamní přelaďování

Diváků z Čech se tento krok s největší pravděpodobností žádným způsobem nedotkne. Signál z vysílače Poznań – Śrem sice na našem území zachytitelný byl, ale pouze za zlepšených troposférických podmínek. Nyní si Polsko nějakou dobu od vypínání analogu oddechne. Třetí vlna ho čeká až v příštím roce, konkrétně 19. března, kdy dojde k ukončení distribuce původního signálu ve čtyřech oblastech včetně Varšavy. Toto vypínání se přímo dotkne i diváků na severu Moravy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).