Hlavní navigace

Polská televize připravuje nekódovaný kanál TVP Seriale

17. 9. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
17. 9. 2009

Veřejnoprávní Telewizja Polska (TVP) chce spustit v nejbližší době kanál s názvem TVP Seriale. V následujících dnech pošle TVP žádost na KRRiT, obdobu naší RRTV, aby stanici udělila licenci. Piotr Farfał, generální ředitel polské veřejnoprávní televize, tuto skutečnost oznámil na úterní tiskové konferenci při příležitosti představení národní satelitní platformy TVP.

Právě TVP Seriale by také měla být součástí tohoto balíku kanálů, které jsou šířeny prostřednictvím družice Astra na pozici 19,2 st. východně. Podle Wirtualnemedia.pl by měla z 60 procent nabízet polskou tvorbu a seriály a filmy z archivu TVP, zbytek bude tvořit obsah zahraniční. Seriály budou ve vysílání dominovat. V programovém schématu mají zabrat 80 procent, 20 doplní hrané filmy. Polská televize chce též spustit kanál TVP Parlament, který čeká na udělení licence od KRRiT a byl by součástí platformy TVP.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).